NA24.no

Derfor orket han ikke mer

Sist oppdatert:
SuperOffice-sjef Une Amundsen mener IT-sektoren har blitt usynlig på Oslo Børs.

- IT-sektoren har blitt usynlig på Oslo Børs ved at det har blitt alt for mange selskaper der, og det finnes faktisk ikke nok investorer for alle bedriftene, sier SuperOffice-sjef Une Amundsen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han mener dette gir lite likviditet i mange selskaper, noe han selv tok konsekvensen av.

Orket ikke mer
For en uke siden ble det kjent at Une Amundsens IT-selskap SuperOffice trekker seg fra Oslo Børs etter å ha vært notert i ti år.

- Vi måtte til slutt innse at vi ikke hadde noe på Oslo Børs å gjøre, sier han til NA24.

Han forteller at det gikk på børsen for at man syntes det var spennende der og da.

- De fem siste årene har det vært veldig kjedlig. Rett og slett kjedeligere og kjedligere, sier han.

Oppmerksomhet
Amundsen sier det er 3-4 ganger flere selskaper i dag, enn da han kom inn, og at det har blitt en ren olje- og metallbørs.

- Man må slåss om oppmerksomheten, og får ikke den eksponeringen man er ute etter, sier han.

Av selskapene utenom oljesektoren er de i et rent norsk segment, og 80 prosent kunne vært et helt annet sted, mener Amundsen.

- Vi leverte fine resultater, men det hjelper ingenting på oppmerksomheten, sier han.

- Når det gjelder oppmerksomheten må man bidra til å skape den selv. At det er tøffere for it-bransjen enn for oljebransjen å skape den oppmerksomheten er helt klart med to helt forskjellige utgangspunkter, sier presstalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24.

Han legger til at når SuperOffice gikk på børs hadde det planer om en større bredde i aksjonærmassene og det har skjedd.

- Det har også henter penger. Men vi må se i øyene at verden endrer seg og det har blitt mindre oppmerksomhet rundt selskapet de siste årene i selskapet, sier han.


Et speilbilde
Olsen sier en børs bør være et speilbilde av det som skjer i næringslivet og samfunnet.

- I Norge er oljenæringen veldig stor, noe som gjenspeiles på børsen, sier han.

Olsen tror det finnes både interesse og kapital nok i det norske markedet til at gode ideer og prosjekter finner investorer.

- Une har derfor rett i at det blir en kamp om oppmerksomheten og om investorenes gunst. Slik er de harde realitetene, og investorenes kapital går dit hvor man mener å se de beste prosjekter og størst avkastningsmuligheter, sier han.

Stiller med telt
Olsen sier at ingenting hadde vært bedre enn om IT-sektoren hadde vært en stor del av verdiskapningen i Norge.

- Dersom man hadde lykkes med f.eks. IT-Fornebu, skulle Oslo Børs gjerne bodd i telt der ute for å fortelle IT-selskaper om hva børsen som markedsplass kan bidra med, sier Olsen.

Han sier man på børsen er veldig opptatt av at Norge som nasjon skal finne nye næringer som samfunnet kan lene seg på i fremtiden.

- Dersom det etableres et enda sterkere it-miljø i Norge vil dette garantert reflekteres på Oslo Børs sine lister, sier han til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere