NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Derfor takker hun nei til penger

Sist oppdatert:
Slik har hun skapt sitt levebrød

Sophie Elise Isachsen (19) har nærmest blitt et fenomen. Gjennom den ultrarosa bloggen har hun fått et navn langt utenfor sin egen målgruppe. 

Harstad-jenta har siden hun var 16 bygget en merkevare som har tatt henne inn i det celebre selskap. Det siste årene har hun blant annet vært å se på skjermen i serien «Bloggerne». Nå er hun i gang med opptak til to nye sesonger. 19-åringen er dessuten med på neste sesong av kjendisversjonen av Masterchef og hun skal være med i «Trinny og Susannah - oppdrag Norge». Tirsdag denne uka debuterte hun som artist med singelen «Lionheart». Se videoen her!

Blir Sophie Elise sommerens store hit?

- Vær ekstrem

Med sine til tider provoserende meninger og stunt har hun måttet tåle mye kritikk, men det er liten tvil om at hun har kommet dit hun vil. 

Det ble mye oppstyr da Sophie Elise stilte opp i FHM, like etter at hun fylte 18 år.

- Jeg har spilt på de tingene som er karakterisktisk for meg, og det har jeg gjort siden jeg var 16 år, sier Isachsen til Nettavisen NA24, på spørsmål om hva som er hennes suksessfaktor.

- Selv om jeg har vokst opp, så har jeg vært nødt til å holde på den profilen, med å være utseendefiksert, og det med å mene ditt og datt, og det å ha sterke meninger. Jeg har holdt på det, til tross for at det har kommet kritikk.

Skal du bli lagt merke til, kan du ikke prøve å passe mest mulig inn, mener hun.

- Skal du ha en suksessrik blogg så er du nødt til å gå til et ytterpunkt. Vær ekstrem, men ikke så ekstrem at du blir falsk. Ikke vær redd for hva som kan skje hvis du ikke lykkes. At det kan bli flaut. Man må bare tørre å skille seg litt ut. 


Sparer kapital

For Sophie Elise, eller Sofie Steen Isachsen, som hun egentlig heter, har fryktløsheten også vært lønnsom. Bloggen har blitt et godt levebrød. Men 19-åringen, som ikke kan sies å være kjent for modenhet og voksne valg, har på ingen måte gått i luksusfellen.

- Jeg kommer ikke fra mye penger. Og siden jeg begynte å tjene mye penger, så har jeg hatt pappa til å hjelpe meg.

Faren jobber som regnskapsfører, og er den som som styrer blogg-butikken.

- Vi har en sånn ordning at jeg vet ikke hvor mye jeg tjener, og det vil jeg ikke vite heller. Jeg får en fast sum i måneden, som ikke er mye. Så jeg må tenke på hva jeg kjøper og spare penger hvis jeg har lyst på noe, forteller hun.

- Jeg får ikke ut mer enn, la oss si en vanlig månedslønn for noen som jobber på Hennes og Mauritz. Og det må jeg bruke på å betale regninger, huset og alt jeg ønsker meg. Hvis jeg vil på ferie, så må jeg spare.

Pengene faren legger av har han plassert slik at datteren skal kunne nyte godt av suksessen i mange år.

- De andre pengene jeg tjener går til pensjonssparing, eller de er plassert i aksjer og på sparekonto, sier bloggeren.

Hun er svært takknemlig for hjelpen fra faren.

- Det er jo på grunn av han, og de reglene vi har hatt, at jeg har spart opp egenkapital, og nå har kunnet kjøpe meg leilighet, sier Harstad-jenta som flyttet til Oslo i april. 

(Artikkelen fortsetter).

SOPHIE ELISE mener det at hun har beholdt sin profil er årsaken til suksessen.

Har etiske retningslinjer

I 2012 tjente hun drøyt 200 000 kroner. Det er neppe en solid årsinntekt, men heller ingen dårlig inntekt for en som går andre året på videregående. I fjor gikk det imidlertid langt bedre for bloggeren. Blant annet gjennom TV-debuten har hun fått flere bein å stå på.

- Sånn det har blitt nå, med TV og andre ting, tjener jeg egentlig mest penger utenfor bloggen, sier Sophie Elise.

Men hun understreker at hun ikke vet hvor mye hun har tjent, på grunn av ordningen med faren. Denne ordningen gjør det imidlertid enklere å ikke la seg friste av tilbud som kanskje ikke tjener henne på sikt.

- Når jeg ikke ser dem uansett, er det enklere å si nei til store pengesummer, sier bloggeren, som ikke legger skjul på at hun får mange lukrative tilbud.

- Ja, det gjør jeg. Ofte sier jeg nei fordi jeg tenker at det er kjedelig å blogge om. Jeg har alltid vært opptatt av at det skal være gøy. Jeg har takka nei til utrolig mye penger, fordi jeg har valgt å holde min profil.

- Men, jeg takker også nei av andre grunner, for eksempel fordi jeg er engasjert i dyrevern. For eksempel så takka jeg nei til et kjent sminkemerke fordi de tester på dyr. Og det hadde vært en veldig bra avtale for meg sånn økonomisk, forteller hun.

I tillegg til å bli sponset med ting, får bloggeren også tilbud om å være på turer eller være tilstede på eventer. 

- Men da sier jeg også nei, om det er noe som går imot mine etiske retningslinje. Jeg sjekker alltid opp, sier hun. 


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere