*Nettavisen* Økonomi.

Desemberfest hos Elkjøp

Foto: (Elkjøp)

Utskjellingen i VG ga liten effekt på salget.

Midt i den viktige julehandelen gikk VG ut med en stor reportasje om at Elkjøp satte opp prisene under julehandelen. VGs «avsløring» fikk imidlertid svært liten negativ effekt på salget til Elkjøp. Tvert i mot melder elektronikkgigangen om knallsalg i desember.

Klar økning
Med en økning på ti prosent ble julesalget for 2010 det beste noen sinne for Elkjøp Nordic as, opplyser selskapet i en melding. Konsernet har aldri tidligere hatt så mange kunder i varehusene. Økningen i antallet besøk var på over sju prosent, opplyser selskapet.

Desember er den største salgsmåneden for forbrukerelektronikk. Elkjøp Nordic as har hatt et godt salg i alle land, med svært gode prestasjoner i Sverige og Finland.

Økt 20 prosent i Norge
Det konkurransemessig tøffeste lokalmarkedet i Norden er Sverige. Her økte Elkjøp Nordics svenske selskap, Elgiganten, salget med hele 22 prosent i desember. Økningen skyldes først og fremst tung markedsføring og fokus på god kundebehandling i varehusene.

- Vi er naturligvis svært godt fornøyd med resultatene i desember. Elkjøp Norge økte også salget med 20 prosent i desember 2009. Det ligger en god prestasjon bak en ytterligere økning i 2010, skriver Ronny Blomseth, konsernsjef i Elkjøp, i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.