NA24.no

Desperat jakt etter verdensleder

(REUTERS/EPA/MONTASJE)
Frykter at mannen som kontrollerer mer penger enn oljefondet er omkommet

Redningsaksjonen etter lederen for verdens største statlige investeringsfond, Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), fortsetter, melder det offisielle nyhetsbyrået til de arabiske emiratene, WAM.

For fire dager siden kolliderte glideflyet, som sjeik Ahmed bin Zayed Al Nahyan satt i, i et vannreservoar i Marokko. Tilstanden til piloten som ble reddet skal være stabil.

Etter å ha gjennomsøkt store områder av sjøen har leteaksjonen nå begynt å konsentrere seg om mindre områder.

Internasjonal hjelp
Det varsles at redningsarbeidet skal pågå natt og dag. Foruten støtte fra marokkanske myndigheter hjelper også eksperter fra emiratene, Frankrike og Spania med i søket. USA har også lånt bort både spesialutstyr og personell for å bistå i jakten, ifølge Bloomberg.

Glideflyet skal ha krasjet nær Sidi Mohammed Ben Abdallah dam, som ligger ved byen Skhirat - rundt ti kilometer sør for hovedstaden Rabat. Ulykkesstedet er rett ved der sjeikens familie har eget palass.

- Skikkelig begravelse
De siste dagene har kraftige regnskyll hevet vannivået i magasinet til maksnivået, noe som vanskeliggjør redningsaksjonen.

Kongefamilien i Abu Dhabi, som kontrollerer mer enn syv prosent av verdens oljereserver, skal ikke være interessert i å spare på noe for å fortsette denne kostbare leteaksjonen.

- De er bestemte på å sørge for at han får en skikkelig begravelse, sier professor i politikk Abdulkhaleq Abdullah, ifølge Bloomberg.

Større enn oljefondet
Al Nahyan er ikke bare lederen for det enorme fondet, som er estimert til å være på mellom 400-875 milliarder dollar, 2.400-5.250 milliarder kroner, eller mer, men han er også lillebroren til lederen for de arabiske emiratene, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

41-åringen tok over ledelsen av det enorme fondet i 1997.

Til sammenligning var oljefondet på 2.619 milliarder kroner ved utgangen av januar.

Les mer: Dårlig start for oljefondet

Blant de mektigste
I november rangerte finanstidsskriftet Forbes 41-åringen som verdens 27. mektigste person.

Under kan du se hvem som er rangert som de aller mektigste:

2560

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere