*Nettavisen* Økonomi.

Desperat leting

Over 20 mennesker, blant dem flere barn, ligger begravd i ishallen som kollapset mandag ettermiddag. Minst fem personer er døde og 18 alvorlig skadd.

03.01.06 00:03

Redningsmannskapene kjemper en knallhard kamp for å finne de over 20 savnede menneskene inne i ruinene av ishallen i tyske Bad Reichenhall på grensen til Østerrike.

Letejobben vanskeliggjøres av den enorme størrelsen og vekten på taket som raste sammen, og av dårlig vær. Uvanlig lave temperaturer gjør det vanskelig å nå frem til ofrene i tide.

- Hvert sekund teller, sier politiets talsmann, Fritz Braun, til Reuters.

- Det er vanskelig å ta seg inn i bygget, og det er fortsatt en viss fare for at bygningen kan kollapse ytterligere, forteller han.

Tung våt snø
Hundrevis av militære og sivile redningsarbeidere er nå på åstedet hvor de forsøker å fjerne mur-massene.

- Jobben er vanskelig. Tyngden fra den våte snøen er enorm, sier Braun.

Lokale myndigheter bekrefter at fem personer, deriblant to barn, er døde. 32 personer skal være skadd, hvorav 18 alvorlig.

Skolebarna i regionen har fortsatt juleferie, og myndighetene mener mange av dem var inne i hallen da ulykken skjedde.

- På en ettermiddag som dette var det høyst sannsynlig flest barnefamilier der, sier en kilde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ble advart
Thomas Rumpeltes, som leder et ishockey-lag i byen, sier til tysk media at laget tidligere mandag ble kontaktet av lokale myndigheter som fortalte at treningen måtte avlyses på grunn av fare for ras.

- Likevel fortsatte vanlige folk å skøyte der, sier Rumpeltes til TV-kanalen ZDF.

En talsmann for de lokale myndighetene sier imidlertid at ishockey-treningen bare kan ha blitt avlyst fordi man ville sjekke om det var nødvendig å fjerne snø fra taket, og ikke fordi det fantes en konkret fare for sikkerheten.

Politiet vil ikke spekulere i årsaken til at taket kollapset, men tyske medier mener bygningsstrukturen i hallen, som er fra 70-tallet, kombinert med de massive snømengdene den siste tiden, har skylden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag