NA24.no

Det (nesten) perfekte kupp

Sist oppdatert:
En tragikomedie i 2 akter av og med Norges Fotballforbund.

(NA24-SKRÅBLIKK):

Akt 1.

"Ok folkens, jeg har en plan. Brystkassa til landets beste fotballspillere har som kjent ubetalelig høy markedsverdi....Er det ikke litt ille å kaste bort en så attraktiv annonseplass på et stusselig, lite flagg? Vi skal ikke bare forsyne oss, vi da? Helt gratis."

"Men...."

"Ikke noe men. Vi er fotballforbundet. Det er vår drakt."

"Men vi snakker om hundre år med tradisjon og historie her. Mange føler nok at landslaget er folkets lag, vel så mye som vårt. Vi må vel i det minste lufte planene offentlig før vi tar noen avgjørelse? Jeg vet at da Brasil skiftet drakt inviterte fotballforbundet hele nasjonen til designkonkurranse."

"Er du gal, mann!? For det første; Brasil byttet drakt for å blidgjøre publikum og riste av seg skuffende resultater, vi bytter drakt for å blidgjøre hovedsponsoren og riste av oss skuffende salgstall. Så lenge flagget ikke lar seg patentbeskytte har vi tapt fortjeneste på draktsalg. Jeg vet vi er godt bemidlet og soper inn nesten hele kaka fra mediasalget av Tippeligaen, men prøv å si det til hovedsponsoren vår, Umbro. Dette er også en gylden anledning til å tre den nye logoen vår ned over hue på folk. Bokstavelig talt. For det andre; Norge er en flaggnasjon! Bevare meg vel. Søtabror renner jo over grensen hvert eneste år for å oppleve hvordan en nasjonaldag virkelig skal feries. Det er selvsagt dødfødt å spørre nordmenn om lov til å fjerne flagget fra brystet. Nei, ingen får vite noen ting før det allerede er bestemt. Ingen. Ikke Ola Dunk, ikke media, ikke Fotballens Venner, ikke politikerne, ikke spillerne. Ikke en gang landslagssjefen sjøl."

"Jeg vet ikke..

"Å, kom igjen`a! Vi bare spiller "nordmenn er så trauste og redde for forandring - kortet," maler ut med feit pensel om breddesatsing og talentutvikling, og rir av hele stormen. Om noen måneder har den lagt seg, uansett. Folk kommer til å skjønne at vi mener alvor, og vil således unngå å lage unødig støy som kan virke negativt inn på VM-kvalifiseringen. Det blir litt som å oppdra små barn. Du må bare ikke la dem tro at de har noe valg, så godtar de det meste."

"Hmmmm...Det er jo genialt!"

"Ja, ikke sant? Men husk; vi må ikke vike en tomme. Dette gjelder for alle som med hard hånd ønsker å styre unna tidkrevende og ulønnsomme demokratiske prosesser. Vi må ikke fremstå som et kardemommeforbund!"

Akt 2.

"Å nei! Mini er indignert. Han står på TV og snakker varmt om den gamle landslagsdrakten. Han har den til og med på seg! Jeg orker ikke mer!

"Ikke jeg heller! Nåde!"

SLUTT

SatiriCon ser på nyhetsbildet med skråblikk hver lørdag i NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere