NA24.no

Foto: Trym Oust Sonstad

Det er duket for konflikt

Etter at det ble brudd i tariffavtaleforhandlingene i går ventes det nye konflikter på Hotell- og Restauranthuset Continental.

Les NA24 på mobil

Fredag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene om en overenskomst mellom Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF) og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

- Partene står fortsatt langt fra hverandre. Vi skal møtes til megling 21. september. Det kommer til å bli en vanskelig megling, sier forbundsleder i HRAF, Eli Ljunggren til DN. Hun sier at streikefaren er stor og reell.

HSH la i mai frem et forslag for tariffavtale med HRAF, som blant annet inkluderte at lønnen til de ansatte skal baseres på timelønn, ikke prosentbasert lønn av omsetningen, slik den er på Continental i dag. En slik endring vil føre til nærmere halvering av lønnen til servitører, ifølge HRAF.

HSH på sin side ønsker å jevne ut lønnsforskjellene mellom kokker og servitører. Denne avstanden førte til kraftig konflikt med de ansatte under lokale forhandlinger på Hotel Continental før sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere