Det norske kjøper Premier Oil Norge for én milliard kroner

Det norske oljeselskap, kontrollert av Kjell Inge Røkke, kjøper Premier Oil Norge AS. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det norske oljeselskap, kontrollert av Kjell Inge Røkke, kjøper Premier Oil Norge AS. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Røkkes oljeselskap med milliardoppkjøp.

16.11.15 08:27

Det norske oljeselskap kjøper Premier Oil Norge AS for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis, tilsvarende rundt 1 milliard kroner.

Transaksjonen, som omfatter Premier Oil plc's norske eierandeler, må godkjennes av norske myndigheter, og er forventet fullført ved årsskiftet, opplyser Det norske, som er kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker.

- I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel, sier adm. direktør i Det norske Karl Johnny Hersvik.

Med selskapet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50 prosent eierskap), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50 prosent) og syv letelisenser i Nordsjøen, opplyser Det norske.

I tillegg har Premier Oil Norge et et estimert fremførbart skatteunderskudd, uavskrevne skattebalanser og leterefusjon tilsvarende én milliard kroner.

Kjøpet skal finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter.

Selskapet som kjøpes har 26 ansatte i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.