*Nettavisen* Økonomi.

Det renner penger inn i statskassen

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Skatteinnbetalingene er nesten oppe i rekordnivåene fra 2009.

Samlede skatteinnbetalinger ved utgangen av april var på 270,1 milliarder kroner. Dette er 13,6 prosent mer enn på samme tid i fjor. Innbetalingene er nå på nesten nivå som i 2009.

Oljeskatter og skatt fra upersonlige skatteytere sto for det meste av innbetalingene i april, heter det i meldingen fra Statistisk Sentralbyrå. Samlede oljeskatter for de fire første månedene i år er på 58,7 milliarder kroner. Dette er 28,9 prosent mer enn for tilsvarande periode i 2010.

Samlede skatteinnbetalinger fra upersonlige skatteytere utenom oljeskattene er nå på 54,8 milliarder kroner. Det meste av dette er fellesskatt til staten.

I april kom det inn mindre beløp som arbeidsgiveravgift og skatt fra personlige skatteytere. Totalt er det innbetalt 43,4 milliarder kroner i arbeidsgiveravgift fra januar til april i år. Dette er 5,8 prosent mer enn det var betalt inn ved utgangen av april 2010. Medregnet arbeidsgiveravgiften har det kommet inn 156,2 milliarder kroner i skatt fra personlige skatteytere hittil i år, heter det i meldingen fra SSB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag