NA24.no

Det renner penger inn i statskassen

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Skatteinnbetalingene er nesten oppe i rekordnivåene fra 2009.

Samlede skatteinnbetalinger ved utgangen av april var på 270,1 milliarder kroner. Dette er 13,6 prosent mer enn på samme tid i fjor. Innbetalingene er nå på nesten nivå som i 2009.

Oljeskatter og skatt fra upersonlige skatteytere sto for det meste av innbetalingene i april, heter det i meldingen fra Statistisk Sentralbyrå. Samlede oljeskatter for de fire første månedene i år er på 58,7 milliarder kroner. Dette er 28,9 prosent mer enn for tilsvarande periode i 2010.

Samlede skatteinnbetalinger fra upersonlige skatteytere utenom oljeskattene er nå på 54,8 milliarder kroner. Det meste av dette er fellesskatt til staten.

I april kom det inn mindre beløp som arbeidsgiveravgift og skatt fra personlige skatteytere. Totalt er det innbetalt 43,4 milliarder kroner i arbeidsgiveravgift fra januar til april i år. Dette er 5,8 prosent mer enn det var betalt inn ved utgangen av april 2010. Medregnet arbeidsgiveravgiften har det kommet inn 156,2 milliarder kroner i skatt fra personlige skatteytere hittil i år, heter det i meldingen fra SSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere