NA24.no

Det største på seks år

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hoppet i den amerikanske produktiviteten i tredje kvartal har ikke vært høyere siden 2003.

Produktiviteten utenfor jordbruket steg med 9,5 prosent i tredje kvartal. Det viser oppdaterte tall fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve.

NA24 - din næringslivsavis

Produktiviteten økte langt mer enn hva markedet hadde forventet på forhånd. Økonomene lå inne med et anslag der veksten var beregnet til syv prosent, viser estimater fra Dow Jones Newswire.

Federal Reserve har også revidert utviklingen fra forrige kvartal og den viser at produktiviteten vokste med 6,9 prosent i andre kvartal og ikke 6,6 prosent som opprinnelig var meddelt.

Samtidig som produktiviteten vokser så har arbeidskostnadene falt med 5,2 prosent per enhet. Her ventet økonomene et fall på 4,5 prosent.

For andre kvartal ble nedgangen i arbeidsenhetskostnadene revidert til en nedgang på 6,1 prosent fra 5,9 prosent.

- Stor oppgang i produktiviteten er ikke uvanlig mot slutten av en resesjon eller i begynnelsen av en opphenting. Men produktiviteten kommer på bekostning av jobber, skriver Dow Jones Newswire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere