NA24.no

Detaljomsetningen faller i USA

Sist oppdatert:
Detaljhandelen falt langt mer enn ventet.

Detaljhandelen i USA falt med 0,3 prosent i august, viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Hvis en utelater bilomsetningen falt detaljhandelen med 0,7 prosent.

NA24 – din næringslivsavis

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at detaljhandelen ville stige med 0,2 prosent, mens forventingene til detaljhandelen utenom bilomsetningen var ventet å vise en nedgang på 0,2 prosent.

Retail Sales - USA

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere