*Nettavisen* Økonomi.

Dette 130 år gamle trehuset i Oslo gikk for over 13 millioner

Boligen ble beskrevet som sjelden. – En perle på Kampen, mener eiendomsmegler Briskeby. Foto: Foto: BOA Eiendom/ Dragutin Lazic

Solgt 2,6 millioner kroner over takst, etter hard budkrig.

(DittOslo/KAMPEN:) Boligen er blitt beskrevet som unik og sjelden. Og det er ikke vanlig at en bolig på Kampen går 2,6 millioner over takst.

Boligen hadde en takst på 10,5 millioner kroner. Den ble solgt for 13,1 millioner kroner.

– Det er vanskelig å si om dette er en prisrekord. Som megler burde jeg vel være opptatt av det, men jeg er faktisk ikke det, sier eiendomsmegler Frode Briskeby fra BOA.

Han forteller at 70.000 kroner per kvadratmeter er veldig høyt.

– Jeg tror ikke det er solgt noen dyrere i det området, sier Briskeby, og fortsetter:

– Jeg har søkt, men fant ikke noe i tilsvarende pris. Men jeg utelukker ikke at det har skjedd at boliger har hatt en slik kvadratmeterpris før, sier Briskeby.

Klikk på bildet for å forstørre.

GAMMELT OG NYTT: Huset er 130 år gammelt, og inne mikses gammelt og nytt. Foto: Foto: BOA Eiendomsmegling/ Dragutin Lazic


Solgt etter tolv dager

Det tok ikke lang tid før den unike boligen ble solgt. To visninger ble holdt, mellom 200 og 400 personer var innom. 80 personer tok med seg prospekter og seks budgivere knivet om den idylliske boligen. Etter tolv dager var den solgt.

De nye eierne får hele 250 kvadratmeter å boltre seg på.

På eiendommen er det en hovedleilighet, dobbel garasje, hage med utepeis, anneks med strøm, bod, snekkerverksted, terrasse, hybelrom med bad og et tilbygg med en toromsleilighet.

Det er sjelden at slike hus ligger til salgs på Kampen.

– Det finnes noen slike boliger i området, men når noen først får tak i dem, så blir de boende, sier Briskeby.

Klikk på bildet for å forstørre.

IDYLL: Hagen er stor nok for både hageparty og koselige sommerkvelder. Foto: Foto: BOA Eiendomsmegling/ Dragutin Lazic


En perle på Kampen

– Dette var kjempegøy. Og det er veldig gøy å jobbe med sånne type eiendommere. Dette huset er 130 år gammelt. Selgeren kjente huset sitt veldig godt og har tatt godt vare på det, kommenterer eiendomsmegleren.

Han synes det er spesielt hyggelig at eiendommen er kjøpt av en barnefamilie som ønsker å bli boende.

– Vi er jo alltid litt redd for at utbyggere skal kjøpe opp disse spesielle boligene, og bygge dem ut. At slike perler beholdes er veldig hyggelig, sier Briskeby.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD PLASS: Det er nok av plass å boltre seg på. Boligen har også egen takterrasse. Foto: Foto: BOA Eiendomsmegling/ Thomas Eriksen


– Folk stopper og prater

Briskeby er har god kjennskap til boligmarkedet på Kampen. Selv om dette er et av Oslos tradisjonelt fattigste områder, har han innrtykk av at mange ønsker seg til dit.

– Jeg tipper at mange ønsker seg nettopp dit på grunn av bebyggelsen og beliggenheten. Det er sjarmerende trehus og smågater i området, sier megleren.

Når det kommer til hvem som bor der sier han at det er mange fra kreative og åpne yrker.

– Musikere, forfattere, kunstnere og journalister, nevner Briskeby.

– Det er et veldig godt bomiljø for alle. Det er et fint sted for barn å vokse opp, selv om det er midt i byen. Jeg har inntrykk av at de fleste kjenner hverandre og gjerne stopper opp og prater med hverandre på gata.

Les flere saker i DittOslo!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.