«Dette begynner å bli ren og skjær galskap»

SKAPT DEBATT: Frode Lyngstads utbrudd etter denne annonsen har engasjert tusenvis av nordmenn. 

SKAPT DEBATT: Frode Lyngstads utbrudd etter denne annonsen har engasjert tusenvis av nordmenn.  Foto: (Elkjøp/privat)

Leserne har virkelig engasjert seg etter Frode Lyngstads Elkjøp-utbrudd.

03.12.14 23:04

Tirsdag publiserte Nettavisen saken om Frode Lyngstad, som reagerte kraftig på Elkjøps julereklame.

Reklamen viste en laptop til 9.000 kroner, noe som ble karakterisert som et lokketilbud

Det gjorde Lyngstad både opprørt og irritert. Han skrev et innlegg på Elkjøps Facebook-sider som fikk stor respons.

- Jeg synes at pengebruken rundt jul har gått over alle støvelskaft. Konkurransen om å ha den flotteste gaven under treet utkonkurrer alt annet, sa firebarnsfaren til Avisa Nordland, som først publiserte saken.

Enormt engasjement
Saken har virkelig vekket engasjementet hos leserne.

Nettavisens artikkel er blitt delt over 15.000 ganger på Facebook, og debatten har rast i sakens kommentarfelt.

Også på Nettavisens Facebook-sider har responsen vært massiv. Nærmere 12.000 har likt innlegget, mens det har blitt delt nesten 800 ganger.

Kast deg på debatten her!

Flere er enige med Lyngstad når det gjelder pengerbruk på gaver i julen.

«Kan ikke si annet at jeg er enig med han. Dette begynner å bli ren og skjær galskap.» skriver en leser.

«Jeg som alenemamma har absolutt ikke råd til slikt og synes dette er helt forferdelig. Mange barn blir mobbet pga. at de ikke har jakker, vesker o.l. til flere tusen. Galskap!» skriver en annen.

En leser mener handelsstanden skal ha sin del av skylden:

«Er kvalmt å se på hvordan handelsstanden, over tid, har manipulert julen, til å bli et eneste stort kjøpepress. La merke til at i år har de jammen begynt med 'Black Friday' også. Har enda ikke barn, men dersom jeg får det, kommer jeg til og heller bruke pengene, som vanligvis går til dyre ting til bursdag og jul, på reiser og opplevelser for hele familien. På den måten får en virkelig gaver som setter pris på, og ikke minst husker.»

Forsvarer Elkjøp
Det er imidlertid flere som mener det ikke er noe galt med Elkjøp-annonsen.

«Elkjøp lever av å selge ting, selvfølgelig vil de selge en Mac i julegaver til 8990,-. Butikkene må få lov til å reklamere for det de selger uten at det skal bli førstesidestoff - Skjønner ikke helt hva det er å reagere på.»

ENGASJERTE: Dette innlegget har skapt voldsom debatt.


Flere peker på at det er foreldrene som må se seg selv i speilet.

«Ser ikke noe problem med sånne annonser. Har du ikke råd til å kjøpe så dyre presanger så har du ikke råd. Og hvis barn forventer å få så dyre gaver, ja, da er det ett annet sted det skurrer.»

«Det er vel foreldrenes ansvar å vise barna hva som er greit å ønske seg og hva som ikke er det. Det er ikke Elkjøp sin jobb.»

- Tullete
Debatten i kommentarfeltet har rast flere veier. Noen påminner om at gaver ikke er det julen skal handle om.

«Æ e 18 år og æ sier det rett ut æ drit i julegaver. Når blei det slik at jula sku handle om gaver? Jula handler om maten og familien, ikke den pcn du fikk i feil farge. Det æ ønske mæ til jul e medisterpølse og røyka laks. Vi må lære de små at det ikke er julegavene som er viktig. Vet flere barn som blir sur for at de får feil farge på iphonen sin de fortjener faktisk ikke julegaver»

« Ingen unger eller voksne trenger så dyre gaver. Helt tullete. Julen handler vel om andre ting enn gaver. Samvær og kos er viktig budskap.»

Se alle kommentarene i facebook-posten under.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.