*Nettavisen* Økonomi.

Dette bildet provoserer

Foto: (Facebook/Buro 247)

21.01.14 11:01

Onlinemagasinet, Buro 247, får massiv kritikk etter at de publiserte et bilde, som av mange betegnes som svært rasistisk.

Fotografiet er tatt i forbindelse med et intervju med den russiske sjefredaktøren for Garage, Dasha Zhukuova. Dette skriver The Huffington Post.

På det omtalte bildet sitter Zhukuova på en stol, som har en design som ligner på en halvnaken, mørkhudet kvinne. Bildet ble i etterkant skjært slik at man kun ser Zhukuova og ikke stolen i fotografiet på Buro 247s hjemmesider, men det originale bildet har ikke gått påaktet hen, og er fremdeles å finne på magasinets Facebook-side.

Sjefredaktør i Buro 247, Miroslava Dumam, har ikke besvart Huffington Post henvendelser, men i bildets kommentarfelt på Facebook har magasinet gjort et forsøk på å forsvare sine handlinger.

- Svært degraderende
Claire Sulmers, redaktøren i FashionBombDaily, som promoterer seg som en blogg for multikulturell mote, mener bildet fremstiller en type hvit dominans og superioritet på en tilsynelatende ren, men allikevel svært degraderende måte.

Til tross for at stolen også finnes i utgaver med hvite kvinner er det mange som reagerer på at nettopp en mørkhudet kvinne blir brukt i denne sammenhengen.

Mange kritikere har tatt til ordet på sosiale medier, og deler sin avsky og skuffelse over at bildet har kommet på trykk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Yui Mok

- Rasisme og ignorans blir gitt grønt lys
Sulmers viser til at stolen ser ut til å være inspirert av en kolleksjon designet av den britiske popartisten Allen Jones i 1969.

Bruken av en mørkhudet kvinnes kropp mener hun allikevel stikker dypere.

- Kunst og moteindustriene er de få skanseforkledningene i samfunnet hvor støyende rasisme og ignoranse blir gitt grønt lys til fordel for kreativitet, skriver hun.

Hva mener du? Diskuter under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.