NA24.no

Dette blir dyrt, Paul

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Storbritannias dyreste skilsmisse er dårlig nytt for Paul McCartney.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

John Charman, toppsjef i Axis Capital Holdings Ltd., tapte torsdag ankesaken mot eks-kona. Dermed må han hoste opp 48 millioner pund, omtrent 576 millioner kroner til sin tidligere kone Beverly. Dermed er Storbritannias så langt dyreste skilsmisse et faktum, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Charmans kone estimerte at John var god for 160 millioner pund, men mannen mente at hun ikke kunne få 37 prosent av verdiene, ettersom retten ikke hadde tatt korrekt stilling til hans spesielle bidrag i løpet av deres snart 27-årige ekteskap. Dommerne sa seg ikke enige.

- Noe rot
- Engelsk familielov er noe rot, sier John Charman, ifølge Bloomberg.

Torsdagens avgjørelse er en av flere siden 2000 som har gjort Storbritannia til et yndet sted å skille seg fra sine rike ektefeller. Normen er som regel at boene blir splittet 50-50 ved skilsmisser.

Retten bestemte seg for at den tidligere rettsinnstansen korrekt hadde vurdert John Charmans bidrag i oppbyggingen av verdiene, før de oppjusterte summen Charman må betale til 48 millioner pund fra opprinnelige 20 millioner pund.

Kan koste milliarder
Dette er dårlig nytt for Beatles-legenden Paul McCartney (64). Han og den tidligere fotomodellen Heather Mills gjennomgår for tiden en tøff og hard rettskamp om skilsmisseoppgjøret.

Det tidligere ekteparet krangler blant annet om omsorgsretten til parets datter, i tillegg til at Heather krever sin del av McCartneys formue.

Ifølge Forbes er det ventet at ekteskapsoppløsningen koster musikkveteranen rundt 60 millioner dollar, eller 360 millioner kroner. McCartney har en anslått formue på 700 millioner dollar, eller rundt 4,2 milliarder kroner, og dersom retten finner ut at Mills skal få en større andel kan det bli enda dyrere for den gamle rockeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere