*Nettavisen* Økonomi.

Dette blir hot i år

Disse tingene blir hotte i år. Se video av dette praktfulle leketøyet.

13.01.07 12:37

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gibbs Quadski
Det er naturligvis alltid en ulempe når et produkt ikke er på markedet et halvt år etter at det ble lansert. Men la oss si at engelske Gibbs Technologies virkelig klarer å gjøre sin nydelige ferdig i 2007, og norske myndigheter klarer å motstå fristelsen til å forby hele greia.

NA24 - din næringslivsavis

Da vil Blindleia om mulig bli enda mer uttrygg sommeren 2008. Det dreier seg om en ATV (i og for seg mer enn tøff nok) som kan «felle inn» hjulene og bli et utmerket sjøgående uhyre med toppfart på over 40 knop. Videoen, som du finner her, er nesten for god til å være sann. Om den forbys i Norge, er dette en mer enn god nok grunn til å kjøpe hytte i Sverige. Men så var det prisen da, realiteten er at produsenten ennå ikke har fastsatt noen pris på denne søte lille saken, det eneste vi dermed kan være helt sikker på, er at den blir dyr!

Klikk på bildet for å forstørre.

iPhone
Ikke er det sikkert om Steve Jobs & co. får lov til å beholde navnet, og ikke er det sikkert når telefonen kommer til Norge. Men takket være Apples sedvanlige design- og brukervennlighetsnivå, er det vel bare å innse at iPhone kommer til å få nærmest ufortjent mye oppmerksomhet gjennom hele 2007. iPhone kommer til å være så Hot at det er like greit å finne frem de gamle gryteklutene.

Windows Vista
Windows Vista er ganske enkelt svært mye bedre enn Windows XP. Til gjengjeld krever den såpass mye av PCen din at du bare kan glemme å installere den på litt eldre maskiner, med mindre du ikke har svært god tid til å vente på at programmer skal starte, vinduer skal lukkes osv... Men har du en relativt ny og kraftig PC, med minst 1 GB minne, er saken en annen. Alle nye PCer leveres naturligvis med en utgave av Vista som standard.

Web 2.0
Dette er «kallenavnet» på det nye internett, hvor alt dreier seg om interaktivitet mellom brukerne. YouTube, MySpace, Digg.com, MetaCafe, Blink.no, Nettby.no og Me er bare noen få av en type nettsteder som kommer til å ta større og større deler av tidsbruken på internett i årene som kommer. Sannsynligvis dukker det opp enda flere spennende interaktive tjenester i 2007.

Treningshjelpemidler
I 2006 lanserte Garmin sine første GPS-enheter med pulsmåler og medfølgende treningsprogramvare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siden 2007 kommer til å bli et år hvor bare flere og flere nordmenn føler de har god råd (hva betyr vel noen renteøkninger?), og mer intensjoner om et nytt og bedre liv, kommer Garmin og konkurrentene sannsynligvis til å selge flere slike «motiverende», dårlig- og/eller god-samvittighetsfremkallende leketøy enn noen sinne.

PlayStation 3
Først var det xBox 360, i fjor kom Wii, i år kommer PlayStation 3 til å få nesten de samme latterlige mengdene med positive omtaler av uavhengige journalister som får produktene lenge før oss andre dødelige. Men PlayStation 3 har jo en fordel som gjør at den kommer til å bli en suksess, den gjør alt PlayStation 2 får til, pluss mye, mye, mye mer. Og spillene blir naturligvis helt latterlig gode...

PVR
Mange år etter TiVo gjorde sitt inntog i det amerikanske markedet, er det endelig dukket opp en skikkelig Personal Video Recorder i Norge. GET har begynt å levere en digital-mottaker med innebygget harddisk, som er så enkel å bruke at selv min kone en dag kommer til å klare å ta opp den riktige kanalen på riktig tidsbruk.

Den gjør at man kan legge inn pauser midt i direktesendte programmer, og har en såkalt EPG – Elektronisk Program Guide – som gjør det utrolig enkelt å f.eks. å gjøre opptak. Første utgaven har riktignok noen irriterende feil (som for eksempel at den ikke viser tekster på filmer, forleden prøvde jeg å se kinesiske «Flyvende Dolker», uten tekst...), men i løpet av januar har jeg forstått at produktet til og med skal bli kvitt sine barnesykdommer. I USA har TiVo revolusjonert TV-tittingen hos høyinntektsgrupper, her i Norge kommer denne, og lignende produkter fra andre leverandører, til å bli like viktig.

Oppfølgere
Spiderman 3 og Pirates of the caribbean 3. I gamle dager ble oppfølgere bare dårligere og dårligere (Politiskolen 10, f.eks.), slik er det heldigvis ikke lenger.

Nintendo Wii
Selv om det kan virke som om de få nordmenn som har fått tak i denne lille spillmaskinen, er uavhengige journalister som skriver om spill, er graden av panegyriske omtaler av Nintendo Wii nesten ikke til å tro.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det dreier seg altså om liten sak med en genial spillkontroller, som blant annet leveres med en rekke morsomme sportsspill. Samtidig er Zelda, visstnok et av tidenes beste spill, allerede på markedet.

Online-programvare
Både Google og Microsoft, og mange andre, har forstått at det finnes alternativer til å selge store programpakker til folk. I løpet av 2007 kommer folk for alvor til å begynne og ta i bruk Googles strålende Writely tekstbehandler og «slankede» online-utgaver av Word, Excel og Powerpoint.

Festivaler
Forhåpentligvis kommer både Øya, Norwegian Wood, Quart og Hove-festivalen til å bli enda bedre i 2007. Konkurransen er beinhard, alle har planer om å knuse sine konkurrenter og det hele lover ganske enkelt godt.

Airbus 380
I år begynner «endelig» Airbus 380 å fly. Realiteten er at den neppe kommer til å bli den 1000-mennesker store sardinboksen mange har vært redd for, blant annet Singapore Airlines benytter ekstraplassen til å lage luksus-utgaver av første- og businessclass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klimakvoter
Bare innrøm det, til tross for de beste intensjoner kommer du til å forbruke mer energi i 2007 enn noen gang tidligere – blant annet på grunn den litt for dyre SUVen du bare måtte kjøpe før nyttår for å spare penger. Da er det jo bare helt utrolig at det finnes klimakvoter, som tydeligvis lar deg kjøpe deg ut av din dårlige samvittighet. Endelig er det laget avlatsbrev som fungerer. Løp og kjøp.

Sommeren
Fordi vi etter hvert tror på forskerne, og fordi vi fortsatt kjøper klimakvoter i stedet for å spare energi...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.