NA24.no

Dette blir Reitens rike

Sist oppdatert:
NA24-TV: Her er det som er igjen av Hydro etter fusjonen med Statoil.

Onsdag morgen var Hydro ute med en informasjonspakke til investorene, hvor beskrivelsen av selskapet etter sammenslåingen med Statoil kom frem. Selskapet er en betydelig norsk industriaktør også etter at oljedelen slås sammen med Statoil.

NA24 - din næringslivsavis

Hydro vil være den femte største produsent av primærmetall i verden, med produksjon i Europa, Canada og Australia. Selskapet vil også ha et stort nettverk med smeltefasiliteter. Hydro vil også være en større aktør i byggeindustrien i Europa, og valsede produkter til pakke- og grafisk industri.

Milliardomsetning
Etter fisjonen av oljedelen ville det Hydro-ledelsen kaller «Det nye Hydro» ha hatt en omsetning på 103 milliarder kroner i 2006. I 2005 ville omsetningen ha vært 92 milliarder kroner. Driftsresultatet ville vært på 7,8 milliarder kroner i 2006 og 4,4 milliarder kroner i 2005.

Hoveddelen av omsetningen i «Det nye Hydro» kommer fra produksjon av primærmetall. Denne delen er ventet å øke med 4 prosent i 2007 for Vesten, mens veksten er ventet å være på 8,5 prosent i hele verden.

Reitens planer for den videre driften er rendyrking på aluminiumsproduksjon. I tillegg til dette har selskapet en svært lønnsom kraftdel. Investorene bør også merke seg at Hydro har en satsing på solkraft.

Det er videre planer for at plastsatsingen, eller polymerdelen, blir lagt ut for salg i løpet av året. Et annet alternativ er en separat børsnotering. En annen del som også vil selges ut er resten av bilproduktdelen. Her har Reiten allerede kvittet seg med noe.

Den nye ledelsen
Hydro vil beholde store deler av sin ledelse i etterkant av sammenslåingen med Hydro.

Eivind Reiten beholder topplederjobben, mens John Ove Ottestad blir finansdirektør. Svein Richard Brandtzæg blir sjef for Aluminium Products, og Torstein Dale Sjøtveit blir sjef for Aluminium Metal.

Cecilie Ditlev-Simonsen beholder jobben som kommunikasjonsdirektør i Hydro, mens Tom Røtjer blir leder for Prosjekter. Jørgen C. Arentz Rostrup leder Kraftdelen.

Her er Hydro-styret:

¿ Jan Reinås

¿ Elisabeth Grieg

¿ Håkan Mogren Stockholm

¿ Kurt Anker Nielsen

¿ Grete Faremo

¿ Lena Olving

¿ Geir Nilsen

¿ Terje Friestad

¿ Sten Roar Martinsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere