NA24.no

Dette bygget kostet 25 millioner å bygge

Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
Nå selges det til 2,1 millioner kroner.

Da Saltstraumen opplevelsessenter sto ferdig 17. mai 1996 hadde det kostet hele 25 millioner kroner å bygge - både med offentlige og private midler, skriver Avisa Nordland.

Nå ligger det 1.062 kvadratmeter store bygget ute til salgs med en verditakst på 2,4 millioner kroner og en prisantydning på 2,1 millioner kroner.

- Enorm forskjell
Det er Bjørn Tore Zahl som eier bygget i dag, og som nå ønsker å selge.

Han påpeker at forskjellen fra at bygget kostet 25 millioner å bygge, til at det nå er lagt ut for salg til 2,1 milloner kroner, er enorm.

- For mitt vedkommende er det viktigste å avhende bygget, slik at jeg kan konsentrere meg om det jeg skal gjøre, sier Zahl som til vanlig er daglig leder og eier av Zahl transport.

- Det må være en fornuftig investering som kan forsvare prisen du betaler for det. Bygget har også stått tomt en stund, noe som det bærer preg av og det må gjøres en del der, sier han videre om salgssummen.

Vanskelig
Det var Zahl som sammen med Kjell Olsen og Hans Kristian Fjærvoll overtok bygget i 2007, for en prislapp på cirka 4,5 millioner, og med mål om å skape et kunstgalleri.

Bygget hadde tidligere blitt solgt til Skagen Hotell og Baard Hamran i 2001 for cirka 4,2 millioner kroner, og som igjen solgte næringseiendommen til Vidar Antonsen holding i 2004 for en pris som skal ha vært omtrent i samme størrelse.

I 2008 ble bygget lagt ut for salg igjen.

Siden da har det ikke vært noe aktivitet i næringsbygget ved Saltstraumbrua.

- Det har vært stille en stund der. Vi har prøvd å få til drift, men det har vist seg å være vanskelig. Det må legges inn en viss energi for å få til drift der, og den energien har jeg ikke, sier han.

Store muligheter
Zahl mener likevel bygget har store muligheter.

- Jeg ser for meg at man kan få noe veldig bra ut av det. Bygget har mange muligheter.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere