NA24.no

Dette drikker vi mest av

Rødvin er mer populært enn noen gang på Vinmonopolet.
Rødvin er mer populært enn noen gang på Vinmonopolet. (Thinkstock)
Sist oppdatert:
Nordmenn henter impulser fra utlandet.

De siste ti årene har det vært en dobling i antall vinmonopolutsalg i Norge. Vinsalget øker med to prosent.

- Vinsalget økte med 1,3 millioner liter fra 2009 til 2010 og økte dermed mest i antall liter, mens brennevinssalget gikk ned med 273 000 liter. Ølsalget økte med 180 000 liter, men det var salget av alkoholfritt øl som økte mest i antall prosent. Dette salget økte med 33 prosent, opplyser kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet.

Impulser fra utlandet
Salget av vin har for alvor slått rot i Norge. Bing Lorentzen tror det er på grunn av nordmenns nye vaner.

- Folk er mer opptatt av vin og mat enn før og henter også impulser fra utlandet. Det kan også være at nordmenn kjøper mer av brennevinet i utlandet. Det polet solgte mest av i 2010 er rødvinene Doppio Passo fra italia og J.P Chenet fra Frankrike, sier han.

Nedgang
Allikevel opplevde Vinmonopolet nedgang og stagnasjon i salget mot slutten av 2010. Selv om salget på landsbasis økte med 1,6 prosent i forhold til 2009, opplevde man en nedgang på 2,4 prosent i desember 2010 i forhold til desember 2009.

- Vi har jo en salgsøkning, men den er langt mindre enn tidligere. Vi har vanligvis hatt en økning på 3 til 4 prosent i året. Det er ikke nødvendigvis slik at folk drikker mindre, men nordmenn reiser mer enn før og da kjøper de kanskje mer i utlandet og på tax-free, fortsetter Bing Lorentzen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere