*Nettavisen* Økonomi.

Dette er de nye sjefene

Foto: Scanpix

Kjell Inge Røkkes hoffmegler trakk seg. Her er den nye ledelsen.

25.04.07 11:53

Det har vært turbulens i SEB Enskildas norske meglerhus etter at profilerte Mads Syversen - Kjell Inge Røkkes betrodde mann i aksjemarkedet - og Petter Bakken trakk seg. I tillegg til dette forsvant meglersjef Fredrik Cappelen ut døren, etter bråk om bonusutbetalingen med det svenske hovedkontoret.

NA24 - din næringslivsavis

Nå har svenskene utnevnt nye toppsjefer for det meget lukrative norske meglerhuset. I tillegg til dette er rammebetingelsene for den norske delen avklart.

De nye rammene var ikke nok for alle i Enskilda. Tirsdag trakk nemlig tre nye personer i corporateavdelingen seg, og blir med i Syversen nystartede meglerhus Arctic Securities.

Les mer her:

Vereide i en overgangsperiode
Den nye ledergruppen til SEB Enskilda i Norge vil frontes av Atle Vereide, som i dag er analysesjef. Vereide vil imidlertid bare sitte som leder for Enskilda inntil en ny sjef ansettes.

- Jeg er konstituert, og er ikke kandidat til den nye lederjobben, sier Vereide til NA24. Han vil gå tilbake til jobben som leder for analysegruppen etter at en ny leder er på plass.

Han sier videre at det nå jobbes med rekrutteringsjobben for å finne en ny leder for SEB Enskilda i Norge, og at det letes både internt og ekstert.

Ifølge Vereide skal det klarlegges nye rammebetingelser for meglerhuset i Norge med de svenske eierne. Så langt har disse rammene blitt mottatt godt av de rundt 90 medarbeiderne i Norge.

- Vi har fått på plass veldig tydelige rammebetingelser, og dette har vært viktig, sier han til NA24.

Og det heter videre:

- Vi har etablert meget gode, og svært konkurransedyktige rammebetingelser for den videre utviklingen av SEB Enskilda. Alle forutsetninger er nå til stede for å opprettholde og forsterke SEB Enskildas posisjon som et ledende meglerhus i det norske markedet, og det er også vår klare ambisjon, skriver konstituert administrerende direktør Atle Vereide i en melding.

Kjente navn i ledergruppen
Ledergruppen vil fra 25. april 2007 bestå av følgende personer:

* Atle Vereide (42) head of research og konstituert administrerende direktør. Vereide har 19 års erfaring fra finansbransjen, hvorav de siste ti årene i SEB Enskilda.

* Bård Bjølgerud (42), viseadministrerende direktør og direktør i corporate finance. Bjølgerud har 12 års erfaring fra finansbransjen, hvorav de siste tre årene i SEB Enskilda.

* Christian Begby (43), head of corporate finance. Begby har 18 års erfaring fra finansbransjen, hvorav de siste 13 årene i SEB Enskilda.

* Morten Groven (42), head of trading og konstituert head of equities. Groven har 20 års erfaring fra finansbransjen, hvorav de siste fem årene i SEB Enskilda.

* Stian Larsen (33), head of sales. Larsen har ti års erfaring fra finansbransjen, hvorav de siste tre årene i SEB Enskilda.

* Birgitte Bryne (34), CFO. Bryne har ni års erfaring fra SEB Enskilda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.