Gå til sidens hovedinnhold

Dette er helt ut

Her er klokketrendene for 2009.

(LXUS.no) Ingenting sier mer om en mann enn hans armbåndsur, og derfor er det viktig at uret sier de rette tingene om deg.

Selv om klassikere aldri går av moten, forandrer klokketrendene seg i tråd med resten av motebildet, og i nedgangstider som disse er det helt egne regler som gjelder.

LES OGSÅ:

Tidenes kjendisklokke under hammeren
Hvorfor er denne klokken så genial?

Forbes.com har tatt en titt på de nye klokketrendene, og om du var i tvil – bling er ut i år. Nå skal alt av staffasje tones ned. Og selv om du elsker stilen til P. Diddy, Busta Rhymes og andre glorete rappere, er det klassisk eleganse som gir deg det riktige uttrykket i 2009.

Når noen spør deg hva klokken er, skal du ikke lenger svare at den er ti diamanter på to rubiner...

- Disse vanskelige tidene påvirker hvordan folk ønsker å bli oppfattet, sier Ira S. Krieger fra klokkeprodusenten med samme navn til Forbes.com.

- Forbrukerne ønsker ikke å overdrive.

Lær av bestefar

Så hvordan følger du trenden? Sats gjerne på årgangsklassikere og ujålete metaller som rustfritt stål. Armbåndsur som hyller urmakerkunsten med å vise deler av urverket med gjennomsiktige skiver er også høyeste mote.

- Urmakerkunsten er den eldste mekaniske kunstformen, sier Leonid Khankin fra urmaker Ernst Benz.

- Akkurat som menn blir fascinert av raske biler og deres indre teknikk, gjelder det samme for klokker. De vil ha kraftigere modeller, og er nysgjerrige på hvordan disse fungerer.

Moderne materialer som magnesium og keramikk er på vei ut, mens klassiske materialer som stål og gult og rødt gull er tilbake i toppen. Har du spart på gamle ur fra far eller bestefar er de igjen høyeste mote.

- Nå handler det om klokkens historie og gjenfødelsen av tidløshet og eleganse, sier Khankin.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?