Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke ragnarok

Meglersjef sier det er like mye kjøpers som selgers marked.

AKER BRYGGE (NA24): - Om dette er bunnpunktet er vanskelig å si, men dette er ikke ragnarok, sier meglersjef Ståle Bjørnstad i DnB NOR Markets til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

DnB kokte
Det ringer og piper over en lav sko i uttalige telefonapparater da NA24 ankommer DnB NOR Markets aksjebord i morgentimene onsdag. Børsen har ytterligere falt to prosent. Pengene renner ut av bøtter og spann til investorene.

- Alt mannskap er på plass, sier Bjørnstad, og legger til at det koker og børsen faller som en stein i åpningstimen. Totalt er det 35 ansatte som sitter som klistret til skjemen, og meldinger ropes ut på et nesten militært språk.

Totalt omsatte Oslo Børs hele 19 milliarder kroner tirsdag. DnB stod for knappe femtedel av totalvolumet.

- Det går flatt nå på Oslo Børs etter det store åpningstapet, sier han.

Børsen startet ut med en kraftig nedgang på 2,7 prosent, men har nærmere lunsj jevnet ut og er i øyeblikket ned drøye prosenten.

Oljeprisen
Bjørnstad sier flere utenlandske aktører fortsatt ser mot Norge så lenge oljeprisen holder seg stabilt. Den har lagt seg stabilt på 61 dollar fatet.

- Den holder seg stabil og det er jo den viktigste driveren for hva som skjer på Oslo Børs, sier han.

Leder for aksjehandel og analyser Sveinung Hartvedt i DnB NOR er travel men sier i en kort kommentar; - Dette er en typisk megler- og ikke analytikermarked.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin