Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ny rekord i «Luksusfellen»

«Luksusfellen»-deltaker handlet på butikken 25 ganger i løpet av uka.

HTML EMBED
embedNAvideo("vCMLmdt-xPR0QfIlZRstUQ", true)

(SIDE2): Ekspertene i «Luksusfellen» avslører hva vi kan vente oss i årets sesong.

- Tankevekker

I forrige uke var det duket for høstlansering for TV3 og MTG TV.

Ett av programmene på høstmenyen til TV3 er «Luksusfellen» og snart kommer det en splitter ny sesong på TV-skjermen.

Side2 møttes programlederne selv på lanseringsfesten og de kan avsløre at årets sesong byr på nye sjokkerende og overraskende tilfeller av økonomiproblemer.

Milliongjeld, hussalg og skyhøye matutgifter er noen av stikkordene som beskriver sesong 15 av det populære programmet.

- Mange kan nok få en tankevekker i årets sesong, sier Silje Sandmæl.

- Vi får blant annet se en deltaker som ofrer alt og flytter inn i en campingvogn for å gjøre opp for seg. Men det er ikke alltid de valgene man tar som er de lureste økonomisk, fortsetter hun.

Sliter med forbruksgjeld

«Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen og Cecilie Lynum kan også fortelle om at de måtte tvinge en familie til å selge lekene sine.

- Mange familier med dårlig råd tenker at økonomien i alle fall ikke skal gå utover barna. De holder ikke noe tilbake når det gjelder utgifter til leker og andre ting til barn, sier psykolog Lynum.

I tillegg avslører forbrukerøkonom Magne Gundersen at selv om man tror man kanskje har sett alt, så dukker det stadig opp nye overraskende «Luksusfellen»-tilfeller.

- I denne sesongen fant vi ut at en deltaker handler 25 ganger i løpet av en uka. Det er en rekord vi ikke har sett før i «Luksusfellen». Da går jo halve fritiden din til å handle i butikken!? Det har jeg aldri vært borti før! sier økonomen.

Hallgeir Kvadsheim mener også det er mer som står på spill i høstens sesong.

- Det er flere deltakere som har over 1 million i forbruksgjeld! Gjelden er større og ferskere, mange låner veldig mye på høy rente. Forbrukslån har hatt en voldsomt vekst de siste 1-2 årene. Det merker vi godt i «Luksusfellen», sier økonomieksperten.

- Lær barna om privatøkonomi

- Hva er deres beste tips for å unngå å havne i økonomisk krise?

- En ting som må på plass, og denne går til politikerne, privatøkonomi må inn på pensum! Så lenge du ikke lærer om privatøkonomi så er det noe du må erfare, og når du erfarer det så er det i det øyeblikket man går på en økonomisk smell, mener Silje Sandmæl.

- Et annet tips er å bruke litt mindre enn det du tjener hver måned. Spar litt penger hver eneste måned. Da havner du aldri i økonomisk trøbbel og du har alltid penger i bakhånd. Dette er jo egentlig eldgammel lærdom, påpeker Gundersen.

- Alle bør lære barna sine at de skal spare og prioritere. Det er to viktige faktorer man kan lære barn fra de er 4-5 år, svarer Lynum.

«Luksusfellen» har sesongpremiere førstkommende onsdag klokken 20:30 på TV3.

LES OGSÅ: Nå skal Lord Audun date ukjente jenter i nytt datingprogram

Kommentarer til denne saken