*Nettavisen* Økonomi.

Dette er skattekrangelen

Opticom-toppene Fussell og Keith krangler så busta fyker med norske skattemyndigheter. Nå slipper de 150 mill. i restskatt. Les hvorfor.

NA24 har gått igjennom skattekrangelen som har foregått mellom norske myndigheter og de to engelske investorene, Thomas Fussell og Robert Keith. I denne saken er også Opticom-forskeren Hans Gude Gudesen sterkt involvert, og benytter samme advokat som engelskmennene. Advokatene til Keith, Fussell og Gudesen er Trond Sandfelt og Betina Banoun.

NA24 - din næringslivsavis.

For engelskmennene var skattekravet 150 millioner kroner. Denne saken ble altså vunnet av Keith og Fussell denne uken. Avgjørelsen i saken mot Hans Gude Gudesen er ennå ikke tatt.

Bakgrunnen
Bakgrunnen for saken er opsjonene og de rabatterte aksjene Gudesen og engelskmennene fikk i Fast og Opticom i årene 1998 til 2000. Saken oppsto etter et ettersyn fra ligningsmyndighetene i 2001.

Stridens kjerne er hvorvidt opsjonene skal føres som styrehonorar eller om dette er konsulenthonorar. Hvis dette er styrehonorar skal opsjonene skattelegges i Norge, mens hvis dette er konsulenthonorar skal dette skattelegges i hjemlandet. Dette har Monica Sivertsen ved Oslo Ligningskontor tidligere opplyst på generell basis til NA24 iMarkedet.

Hun sa videre at dette er en vurdering fra sak til sak.

Har betalt skatt
De engelske investorene har betalt skatt for opsjonsaksjene i England. Dermed involverte skattesaken mellom Fussell og Keith og norske myndigheter også engelske skattemyndigheter.

De engelske skattemyndighetene var på sin side steile på at skatten er korrekt betalt til England. Ifølge norske skattemyndigheter var imidlertid skatten Fussell og Keith har betalt til England en lavere sum enn det norske myndigheter krever.

Hans Gude Gudesen har tidligere uttalt til NA24 iMarkedet at han ikke ønsker å kommentere skattesaken, men Gudesen skal ikke ha betalt noe i skatt på opsjonene hverken i Norge eller i sitt nåværende hjemland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.