*Nettavisen* Økonomi.

Dette er Stordalens nye storprosjekt

Foto: (Expology/Side2)

Setter av over 2000 kvadratmeter for å fortelle historien om hvorfor Norge er et så bra land å bo i.

25.03.11 12:26

Aker Solution er i ferd med å bygge et 2000 kvadratmeter stort teknologi- og opplevelsessenter på Fornebu. Senteret blir en del av et større konferanse- og utstillingsanlegg selskapet lager sammen med Petter Stordalen.

- Vi bygger Norges mest innovative konferansehotell sammen med Norges mest spennende innovasjonsbedrift. Quality Hotel Expo skal bli en smeltedigel for kreativitet og verdiskaping, tilrettelagt for prima kunnskapsdeling mellom mennesker. Dette er et kinderegg, et Silicon Valley på Fornebu, sier Stordalen i en pressemelding.

Ifølge Aker skal senteret «demonstrere ingeniørkunst på sitt beste, og vise hvordan realfag bidrar til utvikling av teknologi og hvilken betydning dette har for samfunnet».

- Da vi begynte å planlegge det nye bygget så vi en mulighet til å fortelle om ingeniørkunnskap og teknologiutvikling for et bredt publikum, sier konserndirektør for kommunikasjon i Aker Solutions, Geir Arne Drangeid, i en pressemelding.

- Den velstandsøkningen som man har hatt i Norge og andre land ville ikke vært mulig uten teknologiutviklingen som oljebransjen står for. På Engineering Expo skal historien om det norske og internasjonale olje- og gasseventyret fortelles, samtidig som kunder og ansatte i Aker Solutions kan ta i bruk nyskapende arbeidsmetoder for å knekke morgendagens nøtter, sier Drangeid.

Målet med prosjektet skal være å inspirere unge til å satse på teknologi og oljebransjen, og utvikles ifølge Aker i tett samarbeid med blant annet ungdomsskolene i Bærum.

- Ingeniørene i norsk oljeindustri er blant de fremste i verden. De løser store oppgaver for hjemlige strøk og utvikler løsninger og teknologi og gjennomfører prosjekter for kunder over hele verden. Det vil vi gjerne vise med et eget pedagogisk opplegg, hvor skoleelever skal få innsikt i mulighetene som åpenbarer seg hvis man velger realfag, påpeker Drangeid.

Senteret skal stå ferdig i april neste år, og skal blant annet være utstyrt med en lang rekke interaktive installasjoner, historiske modeller, 3D-modeller og et amfiteater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.