Dette er verdens største smarttelefonmarked

Foto: AFP/Scanpix

Gikk forbi USA for første gang.

23.11.11 18:39

Kina er det største markedet for smarttelefoner i volum. Det ble klart etter at landet gikk forbi USA i tredje kvartal, melder BBC.

Leveranser av smarttelefoner til Kina økte til 24 millioner i perioden, sammenlignet med 23 millioner for USA. Det betyr at Kina for første gang har gått forbi USA i smarttelefonmarkedet.

Det er en undersøkelse gjennomført av Strategy Analytics, som har kommet fram til resultatet. En stor økning av billige Android-telefoner fra lokale kinesiske varemerker, har økt leveransene til Kina, ifølge undersøkelsen.

- Kinas store vekst er drevet av en økende tilgjengelighet av smarttelefoner i detaljhandelen, sier Tom Kang i Strategy Analytics, ifølge BBC.

Leveranser til Kina økte med hele 58 prosent i perioden, mens den bare økte med 7 prosent i USA.

Kina er verdens største marked for mobiltelefoner, med nesten 952 millioner brukere. Det er ventet at etterspørselen etter smarttelefoner bare vil bli større.

- Kina har blitt et stort og voksende marked for smarttelefoner, som ingen maskinvareleverandør, komponentprodusent eller innholdsutvikler kan ignorere, uttaler direktør i Strategy Analytics, Neil Mawston.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.