NA24.no

Dette er verdens største smarttelefonmarked

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Gikk forbi USA for første gang.

Kina er det største markedet for smarttelefoner i volum. Det ble klart etter at landet gikk forbi USA i tredje kvartal, melder BBC.

Leveranser av smarttelefoner til Kina økte til 24 millioner i perioden, sammenlignet med 23 millioner for USA. Det betyr at Kina for første gang har gått forbi USA i smarttelefonmarkedet.

Det er en undersøkelse gjennomført av Strategy Analytics, som har kommet fram til resultatet. En stor økning av billige Android-telefoner fra lokale kinesiske varemerker, har økt leveransene til Kina, ifølge undersøkelsen.

- Kinas store vekst er drevet av en økende tilgjengelighet av smarttelefoner i detaljhandelen, sier Tom Kang i Strategy Analytics, ifølge BBC.

Leveranser til Kina økte med hele 58 prosent i perioden, mens den bare økte med 7 prosent i USA.

Kina er verdens største marked for mobiltelefoner, med nesten 952 millioner brukere. Det er ventet at etterspørselen etter smarttelefoner bare vil bli større.

- Kina har blitt et stort og voksende marked for smarttelefoner, som ingen maskinvareleverandør, komponentprodusent eller innholdsutvikler kan ignorere, uttaler direktør i Strategy Analytics, Neil Mawston.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere