*Nettavisen* Økonomi.

Dette er viktigere enn lønn

Foto: Thinkstock

Nordmenn skiller seg ut fra resten av verden i en ny, internasjonal undersøkelse.

18.06.12 13:12

En ny, internasjonal arbeidsmarkedsundersøkelse viser at åtte av ti norske arbeidstakere heller vil ha arbeidsoppgaver de trives med enn høyere lønn.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Randstad, viser at 79 prosent av norske arbeidstakere mener at arbeidsoppgaver de trives med er viktigere enn god lønn.

Dermed skiller nordmenn seg ut fra resten av verden. Det globale gjennomsnittet ligger på 60 prosent i de 29 landene som er omfattet av undersøkelsen.

- I Norge har vi et høyt lønnsnivå og høy sysselsetting, og stadig flere prioriterer å finne en jobb vi trives med fremfor enda høyere lønn, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad i Norge i en pressemelding.

Vi jobber for å leve
Camilla Grana legger til at de ekstra pengene, ikke er det som er viktigst for det norske folk.

- For nordmenn, som generelt sett har god økonomi, ser det ut til at det er det blir stadig viktigere å realisere seg selv gjennom jobben enn å få litt mer inn på konto hver måned, sier Grana.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Også i Sverige og Danmark vil de heller ha interessante arbeidsoppgaver framfor høyere lønn, men ikke i like stor grad som nordmenn.

Undersøkelsen viser også at 76 prosent av norske arbeidstakere svarer også at de «jobber for å leve» fremfor «å leve for å jobbe».

- Det er en klar trend i Norge at livskvalitet prioriteres, og det viser også disse tallene. Vi ønsker en interessant jobb, men først og fremst skal jobben finansiere en spennende fritid og et hyggelig familieliv, sier Grana.

Klokkertro på arbeidsgivers finanser
Undersøkelsen Randstad Workmonitor, tar blant annet for seg arbeidsgivernes finansielle stilling i en tid hvor verdensøkonomien er turbulent.

I Norge har man imidlertid ikke tro på at arbeidsgiveren har problemer. Bare 23 prosent av de norske respondentene tror egen arbeidsgiver er under finansielt press.

- Norge er definitivt «annerledeslandet» i denne undersøkelsen, og påvirkes lite av den økonomiske krisen, sammenlignet med de aller fleste land i Europa. Dette har naturligvis arbeidstakerne merket seg, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad.

Her skiller også Norge seg fra våre naboer. 49 prosent av danskene og 43 prosent av svenskene mener egen arbeidsgiver har det vanskelig økonomisk. I Europa ser det aller mørkest ut i Ungarn (67 prosent), Hellas (65 prosent) og Tsjekkia (65 prosent).

Er lønn det viktigste på jobben? Hva er eventuelt viktigere? Diskuter under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.