NA24.no

Dette er Yaras nye finansdirektør

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)
Yara fant ressurser i egne rekker.

Yara International ASA har utnevnt Egil Hogna (37) til ny finansdirektør.

NA24 - din næringslivsavis

Han starter i stillingen fra august og overtar etter Sven Ombudstvedt.

Egil Hogna har jobbet for Yara siden 1999 og er for tiden basert i Frankrike med ansvaret for Business Unit Mediterranean med årlig omsetning på om lag 800 millioner dollar.

Jeg er glad for at Egil kommer inn i toppledelsen som finansdirektør. Han har omfattende erfaring fra forskjellige finans- og ledelsesstillinger i Yara og hadde en sentral rolle i både omstillingen og børsnoteringen av Yara. Dessutten har han kjennskapen til både selskapet og industrien som kreves for at selskapet skal kunne fortsette sin positive utvikling, sier konsernsjef i Yara International, Thorleif Enger.

I løpet av sine 9 år i Yara og tidligere Norsk Hydro har Egil Hogna hatt en rekke lederjobber, inkludert ansvaret for Investor Relations i forbindelse med børsnoteringen av Yara (2004-2006) og konserncontroller under Agri Turnaround (1999-2001). Han har også jobbet for Hydro Aluminium og før han begynte i Norsk Hydro var han konsulent for McKinsey & Company.

Egil Hogna er sivilingeniør i Industriell Økonomi fra NTNU og har også en MBA fra INSEAD i Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere