*Nettavisen* Økonomi.

Dette får du for 45 millioner i Larvik

En av landets vakreste eiendommer er til salgs Foto: Bjørn Jakobsen

Se en av landets mest herskapelige boliger.

07.06.14 14:14

1.110 kvadratmeter fordelt på 11 rom på 28 mål tomt, dypvannsbrygge og strandlinje, utsikt ut i havgapet, kun en kort spasertur fra Larvik sentrum.

Albert Bøe AS kjøpte eiendommen Balders Hage på Stavernsveien i Larvik i 2000. Eneaksjonær, styreleder og daglig leder Trygve Bøe flyttet inn høsten året etter. I 2003 kjøpte han eiendommen for 13 millioner kroner, skiver Østlands-Posten.

Nå ønsker Trygve Bøe å selge eiendommen. Prislappen er 45 millioner kroner. Eiendommen har ligget ute for salg en ukes tid.

- Jeg har tenkt en stund på at jeg vil selge. Tiden er nå riktig for å selge slike store eiendommer, tror han. Europa blir mindre og mindre, og det er ikke unormalt for europeere å investere i eiendommer i Skandinavia. Det har vi sett flere eksempler på.

Se bildeserie fra en av landets mest herskapelige boliger på Østlands-posten her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tomten er på hele 28 mål og har utsikt over havet. Foto: Bjørn Jakobsen

Bøe eier selv flere eiendommer både i innland og i utlandet, og det er eiendom som er primær-geskjeften for bedriften. Selv om han innrømmer at han trives i kontoret sitt i jernvaren på Øya.

- Jeg er såpass mye på farten at jeg vil ha det litt enklere etter hver. Man blir jo ikke yngre med årene heller, smiler han.

I dag bor han i Balders hage sammen med familien der de disponerer drøyt 1.110 kvadratmeter fordelt på 11 rom. Men selv om han nå selger eiendommen, ønsker han ikke å flytte fra byen.

Blir trist å flytte

- Det blir selvfølgelig litt trist å flytte fra Balders hage, vi har trivdes godt der. Men jeg har ikke noe imot å flytte litt på meg, men det må bli i Larvik. Her er jeg født og oppvokst. Her trives jeg veldig godt, og jeg synes larvikfolk er veldig trivelige. Men jeg legger ikke skjul på at jeg trives med å reise utenlands, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det blir selvfølgelig litt trist å flytte fra Balders hage, vi har trivdes godt der, sier Trygve Bøe. Foto: Bjørn Jakobsen

Hvor han vil bosette seg anser han imidlertid som en privatsak.

- Larvik har mange kvaliteter. Vi har Farris, Bøkeskogen, kyststien, Svenner, fjorden og fantastiske svaberg. Om få uker åpner E18-parsellen mellom Gulli og Langåker. Det åpner muligheter for mange som jobber i hovedstaden, og som ønsker å bo utenfor Oslogryta, sier Bøe.

Godt ivaretatt

Eiendommen ble påkostet og påbygget for 22 millioner i 1987, forteller Trygve Bøe.

- Etter at jeg overtok har jeg anlagt molo og brygge, pusset opp hagen og skiftet deler av taket. Eiendommen ellers er i veldig god stand, sier han.

Storslått eiendom

- Larvik-eiendommen er noe av det mest storslåtte som er bygget på 1800-tallet, og var blant annet okkupert av tyskerne under andre verdenskrig, sier fagansvarlig Keven Franzen hos Eklund Oslo New York til Finansavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dagens eier beskriver eiendommen som er unik perle. Foto: Bjørn Jakobsen

Balders hage ligger på en sentrumsnær tomt på over 28 mål like ved sjøen.

- Dette er virkelig en perle med vid utsikt ned mot kysten, ut i havgapet og inn mot Larvik sentrum, står det i salgsprospektet.

- Jeg sitter med en følelse av at kjøperen fort kan være utenlandsk, sier Franzen, og nevner for avisen både russere, dansker, briter og nordmenn stasjonert i utlandet som potensielle kandidater.

- Meglerselskapet Eklund Oslo New York er store på internasjonal markedsføring. Dette er jo en spesiell eiendom, og man må jo begynne et eller annet sted, sier Trygve Bøe.

Boligen er på 1.157 kvadratmeter med 11 rom, har dypvannsbrygge og strandlinje. Dette er et av Norges største landsteder, skriver Finansavisen.

To eiendommer - 45 mill hver

Denne uken har Buerstranda 5 i Sandefjord blitt lagt ut for salg, også den er priset til 45 millioner kroner.

Førstnevnte ligger på Vesterøya, og ble satt opp av Sandtech-gründer Tom Tychesen i 1998.

- Eiendommen i Sandefjord er det mest hårete man kan få tak i om dagen, sier Franzen.

Les flere saker fra Østlands-Posten her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag