Dette felte Norges fremste forretningskvinne

Foto: Pal Rodahl 47_90521566 (Marine Harvest)

John Fredriksen & Co. stilte tøffe krav.

25.03.10 10:51

Det var en markant svakere inntjening enn konkurrentene, som trolig felte en av Norges fremste forretningskvinner. Onsdag ble det kjent at Marine Harvest-sjef Åse Aulie Michelet måtte gå på dagen fra stillingen sin.

Les også: - Jeg har ikke så mye å gjøre i dag...

Avgangen kom meget overraskende på henne og de ansatte i selskapet.

Ifølge Dagens Næringsliv har Marine Harvest hatt en driftsmargin som er markant svakere enn konkurrentenes de seneste to kvartalene. Styret i Marine Harvest har fryktet for at utviklingen skulle fortsette, hevder kilder til avisen.

Sterk verdiøkning
Åse Aulie Michelet (57) har en lang karriere med toppstillinger i norsk næringsliv.

I hennes periode som sjef for Marine Harvest har selskapets verdi steget med rundt åtte milliarder kroner, men det hindret henne ikke i å få sparken på dagen, som lyn fra klar himmel.

I Marine Harvest-styret sitter blant annet to andre profilerte forretningskvinner: Celina Midelfart og Cecilie Astrup Fredriksen.

Høyt ansett
I de senere år har Aulie Michelet også fått mange styreverv. Blant de mest betydelige er vervene som styremedlem i Yara og Orkla ASA.

Ukeavisen Ledelse, som har gjennomgått norske topplederes egenskaper basert på en rekke kriterier, har Åse Aulie Michelet som en av sine favoritter - kun overgått av Olav Thon, Rune Bjerke og Jonas Gahr Støre - og i særklasse den kvinnelige lederen med best score.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag