*Nettavisen* Økonomi.

Dette gir status

Det er ikke bare de dyreste bilene eller den største lommeboken som gir høy status.

11.12.06 00:16

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Materielle goder og økonomiske forttrinn er ikke det som gir mennesker høyest status. DI Weekend har satt opp en liste på hvilke egenskaper det er som gir folk en høy og ettertraktet status, ifølge dinapengar.se.

NA24 - din næringslivsavis

Det viktigste for å få tilkaret seg en heltestatus er at allmennoppfatningen er høy, dette være seg store kunnskaper, talent eller personlighet. Nummer to på listen er det å være en engasjert og god forelder. Tredjeplassen tilfaller de som har klart å få opparbeidet seg en privat formue. Å være dyktig i sitt arbeid er fjerdeviktigst, mens det å beherske flere språk kommer på femteplass over egenskapene som gir høy status.

Det største statussymbolet en person kan ha er å eie sitt eget hus, mens hus i utlandet er den nest mest statusgivende eiendelen man kan ha. Et stilig kjøkken med tekniske finesser ender på tredjeplass over statusgivende eiendeler. En ny bil gir også høy status.

Den mest statusfylte livsstilen har du om du har skrapet deg opp din egen formue. Nummer to på denne listen er om du har mulighet til å ha fri hele sommeren. Du er også en beundringsverdig person om du både bruker tid og penger på å hjelpe de som har det verre enn deg selv. Det å ha mange venner teller også og havner på en fjerdeplass. Femteplassen over livsstil som gir status er det å ha sin egen stil.

Når det gjelder statusfylt kunnskap er det allmennoppfatningen av deg som teller mest. Det å være en engasjert og dyktig forelder fir andreplassen på denne kunnskapslisten, mens det å være dyktig i arbeidet man utfører gir tredjeplassen. Språkkunnskapene dine teller til en fjerdeplass på kunnskapslisten, mens det å være hendig og klare å reparere saker ender på femteplass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PIERRE VERDY (Scanpix)

Av bilene som gir status er Ferrari den som gir aller høyst status. Det å kjøre sin egen Porsche kommer på andreplass, mens en Jaguar har fått tredjeplassen. Selv om den er svindyr havner ikke en Bentley høyere på listen enn fjerde og på femteplass over de mest statusgivende bilene kommer italienske Masertai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag