NA24.no

FLASKEHALS: Haugen-undergangen ved Haga,
FLASKEHALS: Haugen-undergangen ved Haga, Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)

Dette har vært hovedvei i 20 år

20 år etter at Nedre Hagaveg ble valgt som hovedvei mellom Årnes og Haga må bilistene fortsatt leve med denne undergangen.

Det går to fylkesveier mellom Årnes og Haga–Øvre og Nedre Hagaveg.

I 1995 ble det bestemt at Nedre Hagaveg skulle være hovedvei mellom de to tettstedene, selv om veien inkluderer en skikkelig flaskehals–Haugen-undergangen, skriver Romerikes Blad.

- Brutt forutsetning

- En av forutsetningene var at Haugen-undergangen, som ble bygget samtidig med jernbanen, skulle tilpasses datidens trafikk. Dette har ikke skjedd.

Det skriver Tone Rønoldtangen (Ap) i et spørsmål til ordfører Oddmar Blekkerud foran tirsdagens kommunestyremøte.

Skolebussene må snu

- Nå må skolebussene snu ved undergangen, og all buss og tungtransport til og fra Årnes må bruke Øvre Hagaveg. Denne veien er nå totalt nedkjørt med store sprekker i asfalten, skriver Røpoldtangen.

Hun spør ordføreren om hvilke muligheter kommunen har til å påvirke besluttende myndigheter til å prioritere undergangen.

Ingen planer

Romerikes Blad var fredag i kontakt med både Nes kommune og Statens vegvesen. Ingen var kjent med at det er planer om å gjøre noe med Haugen-undergangen.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere