NA24.no

Dette huset gis bort gratis

(Privat)
Sist oppdatert:
Det er bare én liten hake med det hele: Du må selv flytte hele huset!

(Rogalands Avis): «Hus gis bort», og det i et presset boligmarked.

– Vi skal flytte hjem til Randaberg, og skal bygge nytt hus der folgehuset står. Vi synes huset er for godt til å bli revet. Men huset er gammelt og trenger rehabilitering, sier eier Marianne Fosse til Rogalands Avis.

Hun har fått flere telefoner etter at annonsen ble lagt ut, men mange misforstår.

– 50 prosent av henvendelsene har vært fra folk som tror jeg er julenisse i juli, og gir bort et hus med tomt. Forutsetningen for å gi bort huset gratis er at det flyttes fra tomten. Vi skal bygge nytt hus, og alternativet for oss er å rive hele huset. Men det synes vi er litt dumt, for det er mange nye vinduer og andre materialer som egentlig er for gode til å bli kastet, forteller Marianne Fosse, som håper at noen vil ta vare på huset fra 1962.

Må løsnes fra grunnmuren
Huset er på halvannen etasje, og hun forteller at teknisk sakkyndige mener det er fullt mulig å løsne bygningsmassen fra grunnmuren, for deretter å løfte huset i to deler over på en stor lastebil.

Alternativet er å rive huset med hånd, og ta med seg hver eneste spiker og alt annet byggemateriale.

– Det er et annet alternativ. At noen vil rive det, for å ta vare på det som er brukelig. Men det er alt eller ingenting. Vi gir ikke huset bort i deler. Da kan vi like godt rive huset med maskiner og få kjørt bort huset i containere, sier Fosse, som innrømmer at dette kan være en vinn vinn-situasjon for en nevenyttig handyman.

Det har også tidligere blitt flyttet hele hus i Stavanger-distriktet, som har blitt løsnet fra grunnmuren, melder Rogalands Avis.

Bor folk i huset i dag
– Vi har fått et prisoverslag på 200.000-300.000 for å få utført jobben, men vi har ikke en tomt å sette huset på. Så hvis noen har tomt, er det bare å ringe, sier eieren av eneboligen på Randaberg.

Hun opplyser om at det vil bli skrevet kontrakt med kjøper, og at huset ikke kan rives før senere i år.

– Det bor fortsatt folk i huset, og vi skal ikke starte byggingen av vårt nye hus før i januar neste år, forteller Fosse.

Har du tomt og har lyst på et meget rimelig hus, er dette muligheten. Boligen er ikke siste modell innen funkishus, men et koselig halvannet etasje bolighus med stående kledning og forholdsvis nye vinduer.

Kjøkken og baderomsinnredningen er heller ikke siste mote, men fullt brukbart. Innvendige dører er også fine og hele.

Denne saken er levert av Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere