*Nettavisen* Økonomi.

Dette kan bli kronprins-hytta

Foto: TV 2

Kronprinsparets hyttedrøm på Sørlandet kan ha funnet sin løsning.

20.12.06 22:05

(SIDE2:) Et gjestgiveri på Dvergsøya utenfor Kristiansand seiler nå opp som et godt alternativ, melder TV 2 Nyhetene. Dvergsøya eies av kommunen men leies ut til en privatperson som driver et gjestgiveri på stedet.

Hovedhuset ble bygget i 1917 og er på 400 kvadratmeter.

Mange års krangel
Etter mange års krangel med kommunen sier nå daglig leder ved Arnebergs Gjæstgiveri, Erik Berglihn at han stanser driften til tross for at han har en leiekontrakt med kommunen på ytterligere 16 år.

- For 2007 må vi innstille vår virksomhet på Dvergsøya, sier Berglihn til TV 2 Nyhetene.

Dersom Kristiansand kommune og Erik Berglihn kommer til enighet, kan dette åpne for at kronprinsparets hytteplaner kan legges på øya som også har en del bestående av friområde for byens befolkning.

Skulle leie
TV 2 vet at kronprinsparet har vært på øya tidligere og for fire år siden kom det en henvendelse fra Slottet om å leie stedet i sommerukene. Ordfører Jan Oddvar Skisland i Kristiansand sier Dvergsøya kan være et alternativ for kronprinsparet men at dette ikke er drøftet i kommunen ennå.

Tidligere i år takket kronprinsparet nei til en hyttetomt på Flekkerøya, blant annet fordi sikkerhetskravene ble for omfattende rundt eiendommen. Dvergsøya passer trolig bedre med de sikkerhetskravene som Slottet har satt rundt de kongelige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.