*Nettavisen* Økonomi.

Dette kan du ikke si, Scarlett Johansson

Foto: YouTube/SodaStream

Super Bowl-reklame måtte forandres.

29.01.14 09:22

NEW YORK (Nettavisen): Super Bowl XLVIII er rett rundt hjørnet. Dette er ikke bare årets høydepunkt for alle som elsker amerikansk fotball, men også for mange av verdens største merkevarer.

Coca-Cola og Pepsi, for eksempel.

Begge skal kjøre TV-annonser under søndagens Super Bowl. Det skal også SodaStream, som forsøkte å sende et stikk i retning av de to læskedrikkgigantene i sin reklamefilm.

Det godtok ikke Fox, TV-selskapet som sender kampen mellom Seattle Seahawks og Denver Broncos.

Skuespillerinnen Scarlett Johansson snakker i reklamefilmen om hvilke fordeler SodaStream har over andre typer brus, og helt på tampen av reklamen snur hun seg mot kameraet og sier «Sorry, Coke og Pepsi».

Det er ikke all verden til svingslag, men det var nok til at Fox satte ned foten. Dermed må SodaStream ifølge Yahoo for andre år på rad gjøre forandringer i sin reklamesnutt rett før den skal på lufta.

Ilan Nacasch, som er hovedansvarlig for markedsføringen i SodaStram, sier til Yahoo at han er overrasket over at reklamen ikke ble godkjent. Nacasch påpeker at både Coke og Pepsi tøyer strikken mer når de slår løs på konkurrenter, og avfeier at SodaStream la inn denne avslutningen for å skape oppmerksomhet i aviser og på sosiale medier før Super Bowl.

- Tro meg, jeg hadde elsket å se denne reklamen bli sendt akkurat som den er under Super Bowl, sier han.

Scarlett Johanssons avslutning blir i stedet «Jeg elsker bare å hjelpe folk».

I fjor ønsket SodaStream å vise en reklamefilm hvor lastebilsjåfører var kledd i Coca-Cola- og Pepsi-trøyer. Den gang var det CBS som satte ned foten.

Super Bowl XLVIII sendes direkte på Viasat 4. Sendingen starter klokken 22.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.