NA24.no

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Dette kan skje igjen

Sist oppdatert:
Forhandlingsbrudd mellom Oslo Kommune og Unio.

Årets lønnsoppgjør mellom Oslo kommune og Unio vil gå til mekling. Det ble klart etter at det ble brudd i forhandlingene mellom partene på mandag.

Dermed kan det gå mot streik, et skritt Unio gikk til i 2010.

Partene har i klart å komme til enighet om hvordan man skal rekruttere og beholde høyt utdannet arbeidskraft.

- Det har vært liten fremdrift. Vi har hatt fire runder, og Oslo kommune har avvist omtrent alt. Det gjør at vi ikke hadde mulighet til å komme til enighet, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo i en pressemelding.

Partene kom heller ikke så langt at man kunne begynne å diskutere økonomi.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Oslo kommune er avhengig av å rekruttere og beholde langt flere arbeidstakere med kompetanse på høyskole- og universitetsnivå om de skal klare å møte fremtidens behov for kommunale tjenester.

Unio Oslo ønsker blant annet et generelt prosentvis lønnstillegg til alle ansatte og tiltak som sikrer bedre lønn til de som har høyere utdanning.

- Blir ansatte i kommunen tilbudt vesentlig høyere lønn andre steder, så vil mange velge det. Det taper Oslo kommune på og det vil igjen gå ut over de som bor her ved at de får dårligere kommunale tjenester, sier Vilno.

Nå må riksmekleren i aksjon for å forhindre streik. Det er ventet at meklingen vil skje uken før pinse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere