NA24.no

Dette koster 12 milliarder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Eieren av Legoland blar opp enorme summer for å få kjendisfigurer i voks.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investeringsselskapet Blackstone kjøper selskapsgruppen som blant annet eier turistattraksjonen Madame Tussauds for over en milliard pund, eller rundt tolv milliarder kroner, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Blackstone kontrollerte Merlin Entertainment som betaler Dubai International Capital LCC 1,028 milliarder pund i kontanter pluss 20 prosent i aksjer i det nye selskapet.

Dubai International er et statlig investeringsselskap støttet av myndighetene i Dubai. De overtok Tussauds for to år siden, ifølge Bloomberg.

Avtalen innebærer at attraksjoner som Madame Tussauds, Alton Towers, de italienske fornøyelsesparkene Gardaland slår seg sammen med Blackstone-eide London Eye og Legoland.

Dermed blir en av verdens desidert største underholdningsselskaper konstruert. Madame Tussauds regnes av mange sammen med London Eye som de to største turistattraksjonene i London.

Tussauds historie går tilbake til 1802 når Madame Tussaud tok med seg vokskolleksjonen sin til London, og årlig kommer det mer enn 14 millioner tilskuere for å se på voksdukkene.

Foruten i London finnes også Madame Tussauds i byene Hongkong, Shanghai, Las Vegas, Amsterdam og New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere