NA24.no

Dette koster skjorta

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Her kommer vinteren med en stiv pris.

Storbritannia er rammet av det verste snøkaoset på hele 18 år, noe landets økonomi nok gjerne skulle vært foruten.

NA24 - din næringslivsavis

På bare en dag skal prislappen knyttet til uværet ha kommet opp i hele tre milliarder pund, om lag 30 milliarder kroner, og nå er det ventet at kaoset vil vare ut hele uken, ifølge Metro.co.uk.

Milliardkaos
Stephen Alambritis hos Federation of Small Businesses har et noe spakere estimat da han spår at kaoset vil koste 3,5 milliarder pund, vel 35 milliarder kroner, denne uken. Og at det kaoset vil koste 1,2 milliarder pund hver dag, så lenge kaoset opprettholdes, ifølge BBC.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- En av verdens største økonomier skal ikke bli tvunget til å stoppe opp, selv om det kun skjer hvert tiende år, sier han, ifølge avisen.

Stengte skoler
Over hele Storbritannia ble flere tusen skoler og universiteter stengt mandag, og det er ventet at mange av disse vil holde stengt fremover, da det er ventet at områder vil bli dekket med opptil 30 centimeter snø.

Beboerne i London, som neppe er vant til norske forhold, ser at byens gater har fått et tett snølag på svimlende ti centimeter, noe som er det meste i denne regionen på 18 år.

Og dette har ført til full stans for noen av de mest trafikkerte togavgangene i London samt flere rundt omkring i Storbritannia.

Snømengden har også ført til at flyselskapene blir nødt til å utsette flere avganger fra de store flyplassene nær London.

Finansfolket rammet
Heller ikke finansfolket i Citi er rammet. Flyplassen som ligger midt i finansdistriktet er også stengt inntil videre.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Det har også vært forsinkelser på undergrunnsbanen og for bussene, noe som samlet har ført til at det er anslått at hver femte arbeidstaker ikke kommer seg på jobb.

1505

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere