NA24.no

Leon Kaplon (22) og Elisabeth Vedahl (19) håper å få napp på den 13 kvm store leiligheten på Storgatbakken. Leiligheten har en prisantydning på 1.380.000 kroner - noe som gir en kvadratmeterpris på over 100.000 kroner. - Leiligheten er stor og fin til bare å være 13 kvm, mener paret.
Leon Kaplon (22) og Elisabeth Vedahl (19) håper å få napp på den 13 kvm store leiligheten på Storgatbakken. Leiligheten har en prisantydning på 1.380.000 kroner - noe som gir en kvadratmeterpris på over 100.000 kroner. - Leiligheten er stor og fin til bare å være 13 kvm, mener paret. Foto: Marte Hotvedt (Nordlys)

Dette krypinnet kan bli Nord-Norges dyreste

Bud har allerede kommet inn på leiligheten på 13 kvadratmeter.

TROMSØ (Nordlys): - Det går fint an å bo to stykker her, sier par som Nordlys møtte på visning.

Loftsleiligheten på 13 kvadratmeter på Storgatbakken i Tromsø har fått oppmerksomhet de siste dagene. Både på grunn av størrelse, eller mangel på sådan, og ikke minst på grunn av prisantydningen på 1.380.00 kroner - noe som vil si en kvadratmeterpris på 106.153 kroner.

Mandag ettermiddag var det første visning.

- Vi har faktisk allerede fått inn bud. Første bud er på 1.280.00 kroner, altså 100.000 under takst. Dette er første visning. Det blir nok den eneste også, sier megler Jarle Solbakken i Privatmegleren til Nordlys.

- Stor til å være liten

Nordlys var innom helt i begynnelsen av visningen, og traff da på paret Leon Kaplon (22) og Elisabeth Vedahl (19). De unge studentene var foreløpig de eneste på visning, men var til gjengjeld svært interessert i leiligheten.

- Leiligheten er jo stor og fin til bare å være 13 kvadratmeter. Det går fint an å bo to stykker her, mener de.

De to er nye i byen og leiligheten på Storgatbakken er foreløpig den andre visningen de er på.

- Vi er absolutt interessert. Og det tror jeg det er flere som er også, sier Kaplon til Nordlys.

Lønner seg å kjøpe

De to har kommet inn på lange studier (medisin og samfunnsøkonomi), og har foreløpig sikret seg en leilighet de leier. Men ønsker er å kjøpe. Fortest mulig.

- Det lønner seg nok i det lange løp, sier Vedahl.

De har ikke latt seg skremme av boligmarkedet i Tromsø.

- Vi ser jo at prisene er høye. Men foreløpig synes jeg man får mye for pengene, sier Kaplon.

God interesse

Megler Solbakken sier at interessen har vært grei rundt leiligheten. Nord24 skrev om den allerede i forrige uke, og Solbakken tror den ekstra oppmerksomheten kan ha hatt både positiv og negativ effekt.

Megler Jarle Solbakken melder om god interesse rundt den lille loftsleiligheten. Allerede før første visning var det kommet inn et bur på 1.280.000 kroner (100.000 kroner under takst).


- Noen har kanskje blitt skremt av tallene. Men de som har lest artikkelen ordentlig, vil ha sett at det er mye ekstra som tilbys her. Tilleggsfasilitetene som stor bod, felles takterrasse og felles treningsrom, sier han.

- I tillegg er det svært mye som er inkludert i husleien, som ligger på rett over 1.000 kroner. Skulle man ha leid denne leiligheten, vil jeg anslå at prisen ville ha vært en plass mellom åtte og tolv tusen kroner i måneden, sier Solbakken til Nordlys.

Ikke mye å boltre seg på her.


Flere nyheter fra Troms og Tromsø på Nord24.no

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere