*Nettavisen* Økonomi.

Dette lette vi mest etter

Foto: Topical Press Agency (Getty Images)

Søketoppen klar.

04.05.12 12:21

100-årsjubileet for Titanic-forliset ble markert både med TV-programmer, avisartikler og en ny 3D-versjon av den kjente filmen gjorde «Titanic» til det nest mest økende nettsøket i april sammenliknet med mars. Størst økning i popularitet hadde likevel NRKs værmelder Bente Marie Wahl.

Titanic fortsetter å fascinere nordmenn. Skipet som som sank 15 april 1912 seiler inn på andreplassen til Kvasirs trendliste for april.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Vi søker mer info
- Nordmenn bruker søkemotorer flittig, og gjerne til å skaffe seg mer informasjon om dagsaktuelle hendelser. 100 års markeringen over Titanics forlis har vært grundig dekket i media, så det er naturlig at mange ønsker seg bedre innsikt i skipets bakgrunn. At James Camerons Titanic-film fra 1997 også har kommet på kino i 3D-versjon, er nok også en del av grunnen til folks søkelyst, sier Ingrid Støver Jensen, leder for Kvasir i en melding.

Mange er også søkelystne på mer informasjon om NRKs værmelder, Bente Marie Wahl.

- Bente Marie Wahl kom på skjermen i 2011 og skiller seg ut blant NRKs historisk sett mannsdominerte værsendinger. Wahl har lenge vært mye ettersøkt på Kvasir, men mange fulgte kanskje ekstra nøye med på værmeldingene i påsken ettersom hun har fått et ekstra løft, sier Støver Jensen i meldingen.

Relatert til årstiden
Flere av de andre toppsøkene på Kvasirs trendliste er relatert til årstiden. Påskenøtter, lammestek, Skarverennet og konfirmasjonssanger er alle naturlige søk for april måned.

- Tilberedning av lammestek hører påsken til, og mange har konfirmasjon i april eller mai, og da trenger man ofte litt skrivehjelp. Disse søkene er en tydelig indikasjon på at nordmenn bruker søkemotorer som en kunnskapskilde, og det er selvsagt gledelig, sier Støver Jensen i meldingen. Trendtoppen i april

Se listen her

1. Bente Marie Wahl (Værmelder på NRK)

2. Titanic (100 år siden forliset)

3. Linda Johansen (Hadde Kristin Skogheim fra TV på besøk. Dermed ble det åpenhjertige samtaler omkring det ene og det annet, med dertil hørende klatring på trendlistene.

4. Skarverennet (Tradisjonsrikt skirenn over Hallingskarvet i april)

5. Fado (portugisisk musikk, aktualisert pga Påskenøttene på TV)

6. Siv Jensen (Evig populær politiker på nett, nå med oppsving)

7. Tollskolen (Det nærmer seg søknadsfrist for høyere utdannelse og Tollskolen er et av alternativene hvor du får lønn under utdannelsen)

8. Konfirmasjonssanger (Planleggingen er tydeligvis i gang)

9. Lammestek (Hvordan tilberede påskemat? Vi søker på Kvasir)

10. Linn Stokke (Deltok i livssynsprogram om Mindfulness)

11. Loppemarked (Det er definitivt sesongen for loppemarked ¿)

12. Fellesforbundet (¿ og lønnsforhandlinger)

13. Påskenøtter (¿ og ikke minst Påskeprogrammer på TV)

14. Middelhavet (Tema i Påskenøttene, samt populært reisemål for mange. Kanskje planleggingen av sommerferien er i gang?)

15. Gibraltar (Tema i Påskenøttene)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.