Dette øker inntekten din med mer enn 8640 kroner året

Foto: Foto (Montasje)

Vitenskaplig bevist - oppgradering hjemme øker husholdningenes inntekt. Sjekk hvor mye.

14.10.13 08:28

Ny omfattende OECD-studie tallfester bredbåndshastighetens innvirkning på husholdningenes inntekt.

· Oppgradering fra 4 til 8 Mbps øker inntekten med USD 120 per måned i OECD-land

· Oppgradering fra 0,5 til 4 Mbps gir en økning på USD 46 per måned i Brasil, India og Kina (BIC)

· Prinsippet gjelder for både OECD- og BIC-land, men er korrelert til landenes BNP

Det viser en undeersøkelse utført av Ericsson, Arthur D. Little og Chalmers tekniske høyskole.

Den makroøkonomiske studien viser hvilke hastighetsoppgraderinger som må til for å oppnå en statistisk signifikant påvirkning av husstandsinntekten. Nivåene er forskjellige for land i OECD-området og i BIC-landene.

- Studien dekker åtte OECD-land som alle er relativt avanserte (USA, Storbritannia, Tyskland, Japan, Frankrike, Sverige, Italia, Spania) og resultatene skulle derfor gi gode indikasjoner for de mest utviklede OECD-landene som Norge, skriver Ericsson i en epost til Nettavisen NA242.

- Viktige implikasjoner
Studien er en av de første studiene som adresserer bredbåndshastighetens innvirkninger på husholdningers inntekt.

- Basert på strenge vitenskapelige metoder og omfattende data kan studien vise at økt bredbåndshastighet gir økt inntekt, noe som har en rekke viktige politiske og strategiske implikasjoner, sier professor ved Chalmers teknologiske høyskole.Erik Bohlin,

Høyest inntketsøkning i OECD-området
Absolutte nivåer for avkastning viste seg å være høyere for OECD-økonomier, hvilket støtter teorier om at gevinster fra bredbåndsutvidelser er større hvis mer avanserte tjenester er tilgjengelig via bredbåndstilgangen.

Etter å ha tatt hensyn til kjente påvirkningsfaktorer som alder, kjønn, utdanning, husstandens størrelse, kompetanse og yrke viste undersøkelsen følgende:

Den gjennomsnittlige økningen i husholdningenes inntekt ved å oppgradere bredbåndshastigheten fra 4 til 8 Mbps er USD 120 (720 kroner) per måned i OECD-land. Husholdninger i BIC-land har størst utbytte av å oppgradere fra 0,5 til 4 Mbps, med en inntektsøkning på USD 46 per måned

- Resultatene er i tråd med vår forrige undersøkelse som kvantifiserte effekten av økt bredbåndshastigheten på 33 lands BNP, samt en rekke andre studier vi gjennomgikk. Alt tyder på at bredbåndstilgang har en positiv effekt på økonomien. Vi vet at hastighet teller og at oppgradering av hastigheten har en positiv effekt. Nå har vi vist dette kvantitativt ved hjelp av store datamengder i både OECD- og BIC-land, selv på husholdningsnivå, sier direktør VP Radio Business Development & Strategy hos Ericsson Sebastian Tolstoy,

Myndigheter bremser utviklingen
- Beviset på at bredbåndshastighet er drivkraft for økonomisk vekst styrkes. Likevel holder den regulatoriske utviklingen i mange land, ikke minst innen EU, det fulle vekstpotensialet tilbake. Regulerende myndigheter må revurdere og anerkjenne høyhastighets bredbånd som en nasjonal nødvendighet for BIC-land. Bredbånd gir husholdninger muligheten til å forbedre kompetanse og produktivitet gjennom e-læring og forretningstjenester, men også til å få tilgang til nye forbruksarenaer, sier partner hos Arthur D. Little Martin Glaumann.

Det er flere viktige kilder til denne studien, inkludert Ericsson ConsumerLabs undersøkelser fra 2010 som dekker mer enn 19.000 husstander fra åtte OECD-land (Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Sverige, Japan og USA), samt Brasil, India og Kina.

Alle resultatene har blitt justert relatert til for kjøpekraft (Purchasing Power Parity) for å reflektere absolutt nivå på avkastning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag