NA24.no

Dette renoveringsprosjektet ble solgt for 17 millioner

Denne eneboligen på Tromsøya har satt ny prisrekord.
Denne eneboligen på Tromsøya har satt ny prisrekord. Foto: Rune Endresen , Nord24
Sist oppdatert:
Prisrekord i Tromsø.

TROMSØ: - Jeg kjenner ikke til boliger i Tromsø som er omsatt til høyere pris. Så det er solid prisrekord, sier daglig leder og megler MNEF i Eiedomsmegler1, Daniel Eriksen Martinsen.

Han har nettopp omsatt Tromsøs – og trolig også Nord-Norges - dyreste enebolig noensinne med en pris på 17 millioner kroner.

Tromsø har vært landets heteste boligmarkedet siste året med en vekst på 16 prosent siste år, og over 45 prosent siste fem år, skriver Nord24.


- Helt rått

Eneboligen ligger i Fagerlivegen på Tromsøya, med utsikt i alle retninger.

Inne lyser det fra et enslig lys. Det hvitblå huset fremstår som nokså slitent med avskallet maling, rustflekker og øvrig slitasje.

-Det er en eiendom med utviklingspotensial, med en helt vanvittig beliggenhet, helt rått. Det ligger for seg selv midt oppå Tromsøya, med utsikt i alle retninger. Det må være Tromsøs fineste beliggende eiendom. Prisen gjenspeiler det.


- Må totalrenoveres

Tomten er sjelden stor til Tromsøya å være, 3,6 mål. Terrenget på tomten er svakt skrånende og omkranset av hovedsakelig eneboliger. På bakkenivå vil utsikten hovedsakelig være mot sør, mens i høyden vil det være mulighet for panoramautsikt.

Eneboligen er på totalt 240 kvadratmeter, fordelt over to etasjer.

- Huset er gammelt og må totalrenoveres. Jeg vil likevel mene at dette absolutt er et bra kjøp, eiendommen sett under ett - selv om totalprisen er høy. Videreutvikler man eiendommen vil det være plass til flere enheter her.


Ukjent kjøper

Han ønsker ikke å opplyse om hvem den nye eieren er, men det blir trolig kjent til våren engang, når eiendomsoverdragelsen formelt blir gjort.

Megleren sier at salget er et arveoppgjør. Arvingene ønsker selv ikke si noe om transaksjonen.

- Den har ikke vært ute på markedet. Noen prøvde å kjøpe i forkant, men det er lite sammenligningsgrunnlag for slike eiendommer, så de fant det hensiktsmessig at det ble håndtert av en profesjonell part med stort kontaktnett.


Startet på 12,5 mill

Han forteller at flere var med i budrunden som startet på 12,5 millioner kroner.

Det er andre gang på kort tid at Eiendomsmegler1 setter prisrekord i Tromsø, sist med en leilighet på Vangberg. Prisen for denne leiligheten var 14,8 millioner kroner.

Den aller dyreste leiligheten i nord er fortsatt i Bodø. Her er prisen formidable 25 millioner kroner.


LES FLERE NYHETER FRA NORD24 HER

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere