NEW YORK (Nettavisen): Jerome Powell ble tirsdag tatt i ed som sentralbanksjef i USA under en seremoni i Washington. Dette skjedde etter et par urolige uker i aksjemarkedet.

De tre store børsindeksene falt 5,1-5,2 prosent i forrige uke, men startet denne uka med pluss.

Analytikerne er spente på hva Powell vil foreta seg som styreleder for Federal Reserve.

- Det finansielle systemet er betydelig sterkere og tryggere, med langt høyere kapital og likviditet, bedre risikostyring og andre forbedringer, sa Powell ifølge Market Watch.

- Selv om utfordringene vi møter alltid utvikler seg, vil sentralbankens tilnærming være den samme, sa Powell, og sa at målet er å holde en stødig kurs.

- Vi er i gang med å gradvis normalisere både styringsrentepolitikken og balansen med tanke på å forlenge gjenreisingen og videreføre jakten på våre mål.

Powell sa også at styringsrentepolitikken vil føres uten tanke for kortsiktig politisk press og at reguleringene som ble innført etter finanskrisen ikke vil fjernes, men kan bli redusert.

Jerome Powell møtes med en viss skepsis i finansmarkedet i USA. Det skyldes først og fremst at hans forgjenger, Janet Yellen, var svært respektert.

- Risikoen for at sentralbanken gjør feil, har økt. Årsaken er at den har mistet to av de dyktigste monetære økonomene på jordkloden i Janet Yellen og Stanley Fischer (visesentralbanksjef fram til oktober i fjor, red.anm.), sier visedirektør Fredrick Cannon hos Keefe, Bruyette & Woods til Nettavisen.