NA24.no

Dette setet taper NSB 52 millioner på

(Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det gikk som det måtte gå - NSB kryper til korset.

Nettavisen konstaterte allerede i mai 2012 at setene på de nye Flirt-togene var særdeles trange for pendlere som skal sitte flere timer på et tog.

Les mer i saken: - Det var fryktelig trangt her

Nå har NSB skjønt det og bytter ut de trange setene til en kostnad på 51,8 millioner kroner.

NSB melder onsdag at selskapet vil oppgradere seter i de nye Flirt-togene som kjører på strekningen Skien - Lillehammer.

Ifølge NSB er den avgjørende grunne at selskapet har valgt å lytte på kundene sine.

- Kundene skal ha en god reiseopplevelse når de reiser med NSBs tog. Setene som skal byttes er alle 3-seters radene som nå vil bli 2-setere. Alle våre nye togsett av type 74 vil få dette endret. Det betyr at vi tar bort 23 seter pr togsett. Denne oppgraderingen av sittekomforten om bord i våre nye tog kommer som en følge av kundenes tilbakemeldinger og at vi også ønsker å gjøre sittekomfortenten bedre. Byttingen av seter vil starte våren 2014, da det er åtte måneders bestillingstid på disse setene. Alle våre nye 74-tog vil bli hentet inn, et etter et, for denne seteoppgraderingen,, sier konserndirektør og leder for NSB Persontog, Tom Ingulstad.

Prislappen på de nye setene er 51,8 millioner kroner. Etter at setene er byttet vil alle setene være like brede og ha gode sittekomfort som i dagens komfortavdeling. Hvert togsett vil da ha 240 komfortable sitteplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere