Dette skulle ingen se

Foto: (Faksimile)

Børsalarm etter e-post-tabbe

12.01.09 15:37

Flere norske redaksjoner fikk mandag en oppdateringsrapport om statusen i Fulla-feltet der oljeselskapet Det Norske er en av deltagerne. Men rapporten var overhodet ikke ment for utenforstående.

NA24 – din næringslivsavis

I e-posten, som har et større vedlegg med seg, innledes det med følgende fra den som er ansvarlig for feltet i oljeselskapet.

«Kort punktvis oppsummering på Fulla, samt oppdatert ppt-presentasjon vedlagt. Ser tross alt lovende ut! Vi ligger nå bare 11 dager etter opprinnelig AFE».

- Dette er intern informasjon om hvordan utviklingen går i den boringen. Vi beklager sterkt at det har kommet ut på denne måten, sier kommunikasjonssjef Torgeir Anda i Det Norske til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Mailen ble også trukket tilbake av oljeselskapet etter at den ble sendt ut. Problemet var at man hadde lagt til pressekontakter i listen over mottakere, men at avsenderen ikke var klar over at det var eksterne adresser som lå i denne listen.

I ettermiddag besluttet børsen å pause aksjen, som da hadde steget 2,6 prosent, for all handel for å undersøke om det var ulik informasjon i markedet som kan endre prisingen av aksjene i selskapet.

Beklager sterkt
- Det norske oljeselskap beklager sterkt at det ved en feiltakelse har kommet ut intern informasjon om boreoperasjonen i lisens 362 Fulla. Vi beklager dette i forhold til operatøren StatoilHydro, partnere i lisensen, myndigheter og markedet, melder selskapet i en børsmelding.

- Det norske kan ikke kommentere innholdet i den informasjonen som har kommet ut, utover å si at det er for tidlig å si noe om resultatet av boringen. Informasjonen vi har så langt er at det er påtruffet hydrokarboner i lag der dette ikke er uvanlig. Det er imidlertid for tidlig å si om dette er et funn. Oljedirektoratet vil gi den endelige informasjonen om boringen på Fulla når denne er fullført, melder selskapet.

Det Norske eier 15 prosent av Fulla-feltet, som de prøveborer på. Det er StatoilHydro som er operatør.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag