NA24.no

Dette skulle ingen se

(Faksimile)
Sist oppdatert:
Børsalarm etter e-post-tabbe

Flere norske redaksjoner fikk mandag en oppdateringsrapport om statusen i Fulla-feltet der oljeselskapet Det Norske er en av deltagerne. Men rapporten var overhodet ikke ment for utenforstående.

NA24 – din næringslivsavis

I e-posten, som har et større vedlegg med seg, innledes det med følgende fra den som er ansvarlig for feltet i oljeselskapet.

«Kort punktvis oppsummering på Fulla, samt oppdatert ppt-presentasjon vedlagt. Ser tross alt lovende ut! Vi ligger nå bare 11 dager etter opprinnelig AFE».

- Dette er intern informasjon om hvordan utviklingen går i den boringen. Vi beklager sterkt at det har kommet ut på denne måten, sier kommunikasjonssjef Torgeir Anda i Det Norske til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Mailen ble også trukket tilbake av oljeselskapet etter at den ble sendt ut. Problemet var at man hadde lagt til pressekontakter i listen over mottakere, men at avsenderen ikke var klar over at det var eksterne adresser som lå i denne listen.

I ettermiddag besluttet børsen å pause aksjen, som da hadde steget 2,6 prosent, for all handel for å undersøke om det var ulik informasjon i markedet som kan endre prisingen av aksjene i selskapet.

Beklager sterkt
- Det norske oljeselskap beklager sterkt at det ved en feiltakelse har kommet ut intern informasjon om boreoperasjonen i lisens 362 Fulla. Vi beklager dette i forhold til operatøren StatoilHydro, partnere i lisensen, myndigheter og markedet, melder selskapet i en børsmelding.

- Det norske kan ikke kommentere innholdet i den informasjonen som har kommet ut, utover å si at det er for tidlig å si noe om resultatet av boringen. Informasjonen vi har så langt er at det er påtruffet hydrokarboner i lag der dette ikke er uvanlig. Det er imidlertid for tidlig å si om dette er et funn. Oljedirektoratet vil gi den endelige informasjonen om boringen på Fulla når denne er fullført, melder selskapet.

Det Norske eier 15 prosent av Fulla-feltet, som de prøveborer på. Det er StatoilHydro som er operatør.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere