Gå til sidens hovedinnhold

Dette søkte vi mest på Finn i 2014

Et møbel fikk 7,4 milloner søk.

Nå som året går mot slutten kan markedssiden Finn.no gjøre opp regnskap over de mest populære søkene og annonsene på deres side i året som gikk.

Det desidert mest brukte søkeordet er «sofa». Alene fikk møbelet 3,5 millioner søk, mens det ble gjort 7,4 millioner søk på ulike varianter av ordet.

– Vi er en nasjon av møbelentusiaster. Folk vil ha alt fra design- og retrosofaer til hyttesofaer, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Faller i Finn.

- Gjenspeiler nordmenns interesser
Etter sofa kommer ordet sykkel som nest mest søkte ord på det som heter Finn-torget, etterfulgt av kjøkken. Merkenavn som Rolex og Louis Vuitton er også populære søk.

– Topplistene gjenspeiler nordmenns interesser og behov, som mildt sagt spenner bredt. Det som søkes etter på Finn gjenspeiler på mange måter den norske folkesjela på internett, og det er mye morsomme, rare og fine ting som søkes etter.

«Walkman ønskes sårt»
De mest sette annonsene på nettstedet i år, er annonser som ikke er helt standard.

Markedplassens mest sette annonse totalt sett er en bilannonse med over 500.000 visninger.

- Er du, eller har du en kone, (eller en kone å skylde på) som daglig kommer hjem med nye bulker og riper i bilen? Da er dette bilen for deg! Denne bilen leveres nemlig ferdig bulket OG ripet! Bilen kan trygt kalles sjelden, sjelden har jeg sett en bil med SÅ mange kosmetiske skader på. Tror ikke det finnes ett område større enn ett frimerke der det ikke er en eller annen form for spor etter madammen, står det skrevet i annonsen.

En kvinne som ønsket å kjøpe flere walkmaner til sin handikappede bror fikk nok også flere visninger enn hun hadde sett for seg. Over 130.000 sidevisninger fikk annonsen som hadde tittelen «Walkman ønskes sårt».

- Får oss til å le
Litt humor ser også ut til å gi flere annonseklikk. En frustrert selger annonserte et par ski som han mener alltid sklir i den retningen du ikke vil.

- Hvis du for eksempel vil bort til kafeen og ta en øl, kan du banne på at du i stedet renner bakover og faller. Hvis du faller spriker beina dessuten hver sin vei, på grunn av skienes veldig glatte underside, skriver han i annonsen som fikk navnet «Møkkaski med drittstøvler, brukt to ganger».

Kommunikasjonsrådgiver Faller forteller at annerledes annonser blir klikkvinnere.

- Annonser som skiller seg ut får ofte mye oppmerksomhet, enten fordi det som selges er noe litt utenom det vanlige, eller fordi bildene og teksten vekker noe i oss. De spiller kanskje på følelser eller får oss til å le.

Her kan du lese om den ustabile badevekta som ble annonsert, mens du her kan klikke deg inn på annonsen for en begivenhetsrik seng.

Småbruk og gårdsbruk
På eiendomssidene til Finn viser søkelisten at mange drømmer om et liv på landet. De to mest brukte søkeordene er småbruk og gårdsbruk med til sammen over tre millioner søk.

Her er listen over søkeord på boligsidene:

1. småbruk – 2.668.158 søk

2. gårdsbruk – 566.808 søk

3. drammen – 431.883 søk

4. lillestrøm – 326.503 søk

5. haugesund – 312.167 søk

6. oslo – 307.844 søk

7. fredrikstad – 282393 søk

8. jessheim – 277.422 søk

9. asker – 270.368 søk

10. sandnes – 238.302 søk

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken