NA24.no

Dette tapte Vollvik - hver dag

Sist oppdatert:
Idar Vollvik tapte mer hver eneste dag enn de fleste i Norge tjener i løpet av ett år.

Etter at det ble kjent at Idar Vollviks investeringsselskap Vollvik Invest gikk med dundrende underskudd i fjor og at investoren tilsynelatende har lite likvider igjen i selskapet, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

NA24 - din næringslivsavis

Fra milliardær til millionær
Som Vollvik fortalte til NA24 på onsdag angrer han stort på den ville tradingen i aksjemarkedet. Og det er ikke lite han har tapt. Beregninger NA24 gjorde i 2006 viste at Vollvik på det tidspunktet var verdt nærmere to milliarder kroner.

Aksjemarkedet har beveget seg ruglete siden den gang, men er faktisk på omtrent samme nivå i dag som da. Like fullt sitter Vollvik beviselig igjen med en langt lavere formue nå. Han har etter alt å dømme falt ut av Kapitals liste over Norges 400 rikeste, og sitter trolig igjen med en formue som er lavere enn den bokførte egenkapitalen i Vollvik Invest ved årsskiftet - altså lavere enn 300 millioner.

Fire millioner om dagen
Enkle beregninger viser hvor ille og vill tradingen til Vollvik faktisk har vært. I løpet av to år har investoren tapt bortimot to milliarder kroner. Nå ligger formuen altså på nærmere 200 millioner kroner.

Det utgjør et tap på omtrent fire millioner kroner - hver eneste dag børsen har vært åpen!

Nå sitter Vollvik igjen med aksjeposter som er langt mer illikvide, og investoren har varslet at han vil begynne å jobbe igjen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere