*Nettavisen* Økonomi.

Dette var Bakkes drøm

Svein Erik Bakke hadde en drøm. Han døde før han fikk realisert den.

24.11.06 14:52

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Svein Erik Bakke ble mangemillionær på vasking, cashet inn millioner på valutaspekulering og drømte om å bli gammel på sin egen strand i Brasil.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kveld ble han funnet død i sitt eget hjem i Oslo.

Bakke hadde rukket å opparbeide to livsverk gjennom vaskeselskapet Viking Gruppen og store eiendomsprosjekter i vintersportstedet Trysil. Han var i full gang med å investere i nye eiendomsprosjekter i solvarme Brasil.

Begynte med vasking
Det som startet med et vaskeselskap i Viking Gruppen i 1966, gjorde ham til mangemillionær og ga ham kallenavnet Vaske-Bakke. Sørums-gutten gjorde Hedmarksbygda Trysil til landets største alpinsted. Ordfører Ole Martin Norderhaug i Trysil kommune sa til NA24 tidligere i uken at de har mye å takke investoren for, gjennom sine investeringer på alpinstedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved årsskiftet 2001/2002 solgte finansmannen Viking Gruppen til Jan-Erik Rørvik, som i dag driver selskapet videre. Han har gjort eiendomsselskapet til millionbutikk. Viking Gruppen hadde i fjor en omsetning på 131,8 millioner kroner.

Valutaspekulant
Bakke ble omtalt som en storspekulant i valutahandel. Han uttalte til Finansavisen at han hadde cashet inn 60 millioner kroner på dette bare de seks første måneder.

LES MER: Tjente 60 mill. på valuta

Han skulle angivelig være eksponert for hele 4,6 milliarder kroner i valutamarkedet.

Det har ikke kommet helt frem hvor store posisjoner han satt med de siste tiden. I fjor viste regnskapet til S.E.B Invest et resultat før skatt på 35,2 millioner kroner.

Ferieparadis i Brasil
Side2 har fått opplyst at det var i Brasil han ville bli gammel - at han ønsket å være i Norge på sommeren og Brasil om vinteren.

Tidligere i år lanserte Bakke og en gruppe investorer storstilte planer om bygge minst 5000 ferieboliger, åtte hoteller og tre golfbaner i brasilianske Natal. Investeringen skulle skje på en gammel kokosplantasje rett sør for ekvator. Her ville Bakke bygge et paradis for ferierende turister.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sammen med Jan Egil Gulbrandsen og Torben Frantzen, begge med fortid fra butikkjeden Europris, skulle Bakke utvikle prosjektet Brazil Development, hvor de satt med en eierandel på 70 prosent.

LES MER: Bakke satser på Brasil

Investorene kjøpte en tomt på 11.200 mål med fem kilometer strandområde i 2004. Prisen var 50 millioner norske kroner.

- Vi har funnet en fabelaktig tomt. Dette blir veldig stort. Vi skal bygge den største ferieresorten som noen gang er bygd, uttalte Bakke til VG i mai.

500 millioner
- I fase én vil vi bygge 256 boligenheter, infrastruktur og veinett. Vi vil også bygge hotell og golfbane. Denne fasen vil koste rundt 500 millioner og har et tidsperspektiv på 18 måneder, uttalte investorene til VG. Finansieringen av utbyggingen skal skje ved å hente inn flere investorer, samt ved salg av leiligheter.

Svein Erik Bakke er oppført som eier og daglig leder i tre aksjeselskap, mens han var styremedlem i ti forskjellige selskaper innen eiendomsdrift og utleie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.