Dette var ikke kongetall

FLOPPET: Dokumentarserien «Våre idrettshelter» fikk en tungt start på TV 2. Kong Harald var første gjest.

FLOPPET: Dokumentarserien «Våre idrettshelter» fikk en tungt start på TV 2. Kong Harald var første gjest. Foto: TV 2

Katastrofale seertall for ny dokumentarserie. – Det er ikke overraskende om TV 2 allerede diskuterer programmets fremtid.

16.01.15 14:48

I dokumentarserien «Våre idrettshelter» på TV 2 får seerne møte mennesker som alle har skrevet seg inn norsk idrettshistorie. Først ut var en av Norges beste seilere, Kong Harald.

Programserien fikk en katastrofal start.

«Våre idrettshelter» hadde kun 107.000 seere torsdag kveld. Til sammenligning hadde den innkjøpte dramaserien «Scorpion» 108.000 seere på et langt dårligere sendetidspunkt samme kveld.

Langt under pari

– Dette er meget svake tall. I sterk kontrast til nyttårsaften valgte det norske folk å se på noe annet når Kong Harald kom på skjermen, sier TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC til Nettavisen.

– Dette er langt unna hva TV2 er vant med. De har all grunn til å krysse fingrene for at dette skal øke, fortsetter Lisøy.

Det er programskaper og TV 2-journalist Tor Hammerø som er intervjuer i serien. Han vil senere også snakke med Bjørn Wirkola og Oddvar Brå. Det er i alt laget tolv episoder av dokumentarserien.

Vurdere nok programmets framtid

Ruben Solbakk Lisøy har ingen god forklaring på de svake seertallene.

– Dette er ikke et av de programmene TV2 har hatt mest fokus på i bransjepresentasjoner, men når det skal vises tolv episoder klokken 20.00 forventes det en mye høyere markedsandel enn 8 prosent, sier han.

– Kan programserien bli tatt av luften?

– Med programdirektør Jarle Nakken ved roret i TV 2 sin programavdeling virker det som kanalen har en mer ærlig vurdering av programmenes prestasjoner. Det er ikke overraskende om de allerede diskuterer programmets fremtid. Likevel tror jeg ikke de gjør grep etter første visning av en programserie da dette kan øke betraktelig, sier TV-eksperten.

Han viser til at i de kommende programmene kommer det profiler med større idrettsprestasjoner enn selveste kongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.